Legetøjsfabrikken Lego overvejer at udflytte hele eller dele af produktionen fra Billund til udlandet for at redde virksomheden.

Lego er fortsat i dyb krise, og medarbejderne fik onsdag besked fra ledelsen om, at mange arbejdspladser måske flyttes til udlandet i 2006 og de følgende fire år. I Billund, hvor legetøjsimperiet Lego blev skabt i 1932, beskæftiges her cirka 2500.

Administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp oplyser til Ritzau, at produktionsomkostningerne skal reduceres med omkring en halv milliard kroner om året i fremtiden, for at Lego kan være konkurrencedygtig på legetøjsmarkedet.

- Intet er helligt, og ingen har fripas. Derfor har vi åbent sagt til medarbejderne, at resultatet kan blive udflytning af arbejdspladser, sagde Jørgen Vig Knudstorp i forlængelse af, at han præsenterede Legos rekordstore underskud for 2004 på 1,9 milliarder kroner.

Der er ikke truffet beslutninger af nogen art eller sat tal på, men Lego-chefen siger, at det er mest sandsynligt, at hele eller dele af produktionen fra fabrikkerne i Billund, Schweiz og USA flyttes til underleverandører i lande med lavere omkostninger, eventuelt Kina, hvor Lego allerede har en underleverandør. På verdensplan har Lego cirka 7500 ansatte. De seneste tre år er allerede 1500 stillinger forsvundet fra Lego i Billund.

/ritzau/