Syv lokalbanker på Sjælland og Fyn samarbejde ulovligt til skade for konkurrencen og kunderne. Det har Konkurrenceankenævnet afgjort.

Formålet med syv lokalbankers samarbejde var at begrænse konkurrencen. Det mener Konkurrenceankenævnet, der i en kendelse har stadfæstet, at bankerne skal stoppe med samarbejdet.

De syv banker, der får en over snuden, er Møns Bank, Skælskør Bank, Vordingborg Bank, Diba i Næstved, Lokalbanken i Nordsjælland, Totalbanken på Fyn og Lollands Bank.

Samarbejdet har været mærkbart og derfor ulovligt, også selv om bankerne kun har en beskeden markedsandel på det samlede detailbankmarked, hedder det i ankenævnets afgørelse.

Konkurrenceankenævnet slår dog fast, at samarbejdet mellem lokalbankerne ikke kan anses for at være "et klassisk kartel eller en egentlig markedsdeling".

Konkurrencestyrelsens direktør Agnete Gersing er tilfreds med afgørelsen.

- Det er nu slået fast, at det er forbudt at lave aftaler om at begrænse konkurrencen, også for virksomheder, der har en begrænset markedsandel på landsplan, siger Agnete Gersing i en pressemeddelelse.

/ritzau/