Staten er nu klar til at ansætte indvandrere i særlige integrations- og oplæringsstillinger for at få flere etniske minoriteter ind på statslige arbejdspladser.

Særlige integrations- og oplæringsstillinger skal sikre bedre integration af indvandrere på de statslige arbejdspladser. Sådan lyder hovedtrækkene i en netop indgået aftale mellem Personalestyrelsen og de statsansattes forhandlingsfællesskab CFU, der omfatter omkring 160.000 statsansatte.

Meningen er at bane vej for ansættelse af indvandrere, der ikke nødvendigvis har alle de fornødne kvalifikationer - som eksempelvis sprogkundskaber, arbejdspladserfaring eller en bestemt uddannelse - til at få en bestemt stilling.

Derfor indebærer aftalen blandt andet, at der kan ansættes indvandrere til lavere startløn, svarende til 80 procent af begyndelseslønnen på området - mod at der foregår oplæring eller opkvalificering sted.

Stillingerne er tidsbegrænsede til at vare maksimalt et år, og den nye aftale er en udmøntning af statens nye overenskomst fra begyndelsen af året.

/ritzau/