Ifølge bestyreren af Bailódromo Caña Dulce er det hele bare for sjov. En pige, der valgte at fejre sin polterabend med en striptease på dansegulvet, gav ham for nogle uger siden idéen til, hvordan man på en pikant og opsigtsvækkende måde kunne lave lidt reklame, forklarer han til avisen El País. Og som sagt, så gjort.

Siden begyndelsen af måneden har diskoteket, der ligger i et af Barcelonas folkelige kvarterer, på plakater opfordret de kvindelige gæster til at møde op uden trusser. I så fald vanker der ikke blot fri adgang og en gratis drink, men også 100 euro kontant.

Løftede op i nederdelen

Indtil nu har kun to kvinder benyttet sig af tilbuddet, oplyser bestyreren. Den ene oven i købet efter at have spurgt sin mand om lov til at løfte op i nederdelen, så medarbejderne i døren kunne få syn for sagn. Men den begrænsede interesse har ikke forhindret vrede reaktioner fra feministiske organisationer og en række offentlige myndigheder.

Både Barcelona Kommune og den catalanske selvstyreregering kræver, at diskoteket omgående holder op med at sprede budskaber, der ’nedgør kvinder og forherliger mandschauvinisme’. Begge myndigheder har desuden bebudet sagsanlæg i henhold til en lov, der beskytter befolkningsgrupper mod ’diskriminerende og ydmygende angreb’.

Det sker, som det fremgår, med henvisning til kvindekønnet. Men flere stemmer i den debat, som er brudt ud i de sociale medier, påpeger, at Bailódromo Caña Dulces initiativ ret beset også diskriminerer mænd. For mens kvinder, om man så må sige, kan indkassere 100 euro på deres glatte kønsorgan, er der ingen belønning til mandlige gæster, som møder op med frit hængende klokkeværk.

Det var ud fra samme logik, at en mand fra midtspanske Albacete for halvandet år siden lagde sag an mod et af byens forlystelsessteder. Han var træt af at betale entré, mens medlemmer af det modsatte køn slap gratis ind. Forleden fik han medhold, mens diskoteket blev idømt en bøde på 1.500 euro.

En afgørelse, som imidlertid på ingen måde blev hilst velkommen af kvindesagsforkæmpere. De var tværtimod vrede over, at dommen taler om diskrimination uden at nævne ’tingsliggørelsen’ af de kvindelige gratister.

Bøssebarer afviser kvinder

Det er med andre ord ikke let at dele sol og vind lige. Og slet ikke, hvis man regner diskriminationen i den homoseksuelle del af nattelivet med. Det er, som El País minder om, langtfra usædvanligt, at kun kvinder afkræves entré på bøssebarer, hvis de ikke ligefrem bliver afvist ved døren.