Placeringen af en sexmesse i Esbjergs fashionable musikhus har skabt uro i byen. Flere af de store private bidragydere, der muliggjorde byggeriet af det Utzon-tegnede kulturflagskib, mener ikke, at stedet skal bruges til sex og læder og latex. Derfor træder Musikhusets bestyrelse i morgen ekstraordinært sammen for at drøfte sagen.

En af Esbjergs førende erhvervsskikkelser Tage Sørensen, der er ejer af eller bestyrelsesformand for en række store erhvervsvirksomheder og fonde, er blandt kritikerne. Tage Sørensen var med til at støtte byggeriet med et større millionbeløb, men siger nu, at de foretagender, som han har med at gøre, ikke havde støttet musikhusbyggeriet, hvis han havde vidst, at huset skulle anvendes til "pornografiske formål".

Musikhusets næstformand Karsten Uno Petersen (S) siger til Ritzau, at bestyrelsens opgave er at vurdere, om Musikhuset ved at sikre sig indtægter fra sexmessen til gengæld risikerer at miste penge på andre områder fra f.eks. sponsorer. Han tror dog, at sexmessen gennemføres.