Rekordstort overskud til Saxo Bank i år, hvor banken gik i gang med konsolidering og afskedigelse af medarbejdere.

Saxo Bank, der er specialist i online handel og investering, fik i 2008 et rekordår for indtjening og overskud. Primære driftsindtægter steg med 61 procent til godt 2,5 milliarder kroner. Årets resultat steg med 23 procent til 339 millioner kroner.

- Vi er stolte over at være i stand til at præsentere disse resultater i et år, der har været kendetegnet af meget store udfordringer. Saxo Banks forretningsmodel har vist sin levedygtighed, og vi har tillid til, at banken vil fortsætte sin vækst i de kommende år, siger Saxo Banks administrerende direktører og stiftere Kim Fournais og Lars Seier Christensen i en fælles erklæring.

2008 bød på store forandringer for banken. Efter et par år med høje vækstrater og en hurtigt voksende organisation besluttede ledelsen at begynde en konsolidering og strømlining af banken.

- Vi ønskede at styre banken ind i en ny fase baseret på en mere fleksibel struktur, hvor vi kunne opretholde væksten og samtidig sikre overskuddet og effektiviteten. Vi var nødt til at tage nogle svære beslutninger undervejs, men vi tror på, at tiden har vist, at det var det rigtige at gøre, siger de to bankdirektører.

Efter omstruktureringen har Saxo Bank måttet afholde engangsomkostninger i forbindelse med fratrædelsesgodtgørelser. Desuden har man bogført ca. 100 millioner kroner til at dække udgifterne til fraflyttede lokaler og andre udgifter forbundet med omstruktureringen.

/ritzau/