SAS kan ånde lettet op. Svensk politiundersøgelse mod selskabet efter Dash-havarier indstilles. SAS-koncernchef kalder beslutningen glædelig og logisk.

Den svenske anklagemyndighed har besluttet at indstille den forundersøgelse, politiet har haft mod flyselskabet SAS i slipstrømmen på flere uheld med flytypen Dash 8. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT torsdag. Politiet gør ikke mere ved sagen.

Undersøgelsen skulle klarlægge, om det var brist i SAS' sikkerhedsarbejde, og om der dermed var fremkaldt fare for andre og for brud på arbejdsmiljøreglerne.

- Det er glædeligt og logisk, at anklageren nu konstaterer, at SAS ikke har ageret fejlagtig i forbindelse med Q-400 havarierne, siger Mats Jansson, SAS' koncernchef.

Svensk politi gik i midten af september 2007 i gang med en forundersøgelse af, om SAS havde bragt passagernes liv i fare i forbindelse med havarier i Aalborg og Vilnius. Det var to havarier, hvor landingsstellet kollapsede under Dash 8 Q400-fly, som SAS siden pillede helt ud af flåden.

/ritzau/