Nødhjælpsorganisationen Red Barnet bekræfter nu, at man har fyret Mimi Jacobsen efter 15 års samarbejde.

Tidligere onsdag oplyste Red Barnet blot 'at man i bestyrelsen var enige om, at det var det rigtige tidspunkt at finde en afløser for Mimi Jacobsen.'

Onsdag eftermiddag blev formanden for hovedbestyrelsen, Lars Svenning Andersen, dog mere konkret omkring Mimi Jacobsens exit:

»Når bestyrelsen tager en beslutning, som generalsekretæren ikke er enig i, så bliver det til en opsigelse,« siger Lars Svenning Andersen og tilføjer:

LÆS OGSÅ

»Vi har haft en aftale med Mimi om, at vi her i foråret skulle i gang med at drøfte vores fremtidige organisation, fordi vores arbejde i den internationale bestyrelse løber ind til udgangen af dette år. I løbet af de drøftelser, er hovedbestyrelsens nået frem til den beslutning, at vi fremadrettet skal have et meget snævert fokus på økonomi. Og dermed var tiden inde til et generalsekretærskifte.«

Lars Svenning Andersen vil ikke fortælle, hvad Mimi Jakobsen mener om beslutningen, men han siger dog, at hun ikke var enig i hovedbestyrelsens afgørelse og gerne blev et år mere:

»Mimis meldte tilbage, at hun ikke mente, at tidspunktet var det rigtige. Det er jeg rigtig ked af, for Mimi har gjort et fantastisk stykke arbejde for Red Barnet. Derfor vil vi selvfølgelig hellere at en beslutning om at have meget mere fokus på Red Barnets økonomi var truffet i enighed,« lyder det fra Lars Svenning Andersen.