Gode resultater med NeuroSearch nye slankemedicin fik kursen på selskabets aktier til at stryge i vejret. Vægttabet angiveligt større end ved anden medicin.

Den danske biotekvirksomhed NeuroSearch melder om positive resultater af selskabets test af en ny slankemedicin, tesofensine. I såkaldte fase II-undersøgelser viser midlet vægttab på mellem 11 og 13 procent hos patienterne. Meddelelsen fik mandag morgen kursen på NeuroSearch aktien til at stige med næsten 15 procent umiddelbart efter åbningen på Københavns Fondsbørs.

Et vægttab på cirka 10 procent er ifølge virksomheden selv langt større end den virkning, der kan opnås med noget markedsført lægemiddel til behandling af fedme.

- Vi er utroligt glade for disse solide resultater, som viser, at tesofensine har et lovende potentiale til at føre an blandt den næste generation af produkter, som kan tilbyde en mere effektiv og sikker medicinsk behandling til bekæmpelse af fedme, siger Flemming Pedersen, adm. direktør for NeuroSearch.

Tesofensine er et stof, der blokerer genoptagelse af tre neurotransmittere i hjernen. Dette menes at føre til vægttab både gennem en reduktion i appetit og en effekt i hjernens stofskiftecenter.

/ritzau/