Ikke færre end tre gange ser det ud til, at den dobbeltdrabstiltalte luder, Helle Sara Peters, 36, tog af sted til Søndersø på Nordfyn med planer om at myrde den rige gamle ungkarl, 82-årige Jens Alfred Madsen.

Mordet lykkedes 21. november 1999, hvor den gamle eneboer blev frarøvet 737.000 kr. Han blev næste dag fundet kvalt med et reb og med halsen skåret over.

Men allerede nogle måneder i forvejen havde Helle i to omgange været på vej for at dræbe den gamle mand. Det fortalte hendes ven, elsker og tro væbner, Karl Marius Valdemar Jensen, 36, i går som vidne i den opsigtsvækkende fynske dobbeltdrabssag. Han forklarede også, at han selv havde været med de to første gange.

"Helle sagde til mig, at når jeg kunne tage René af dage, så kunne jeg også gøre det med den gamle mand. Derfor gik planen første gang ud på, at hun skulle lokke ham op på 1. salen, og så skulle jeg give ham et skub, så han brækkede halsen på vej ned ad trappen.

Men det mislykkedes, fordi jeg ikke ville have noget med det at gøre," forklarede Karl Marius Valdemar Jensen i nævningetinget.

Helle havde en anelse om, at den sparsommelige gamle mand gemte nogle af sine mange penge - måske i en dyne, i en madras eller i en hovedpude.

"Da vi 14 dage senere tog derud, var det meningen, at jeg skulle slå ham i baghovedet med en stegepande, og på forhånd havde vi besluttet os for, at liget skulle smides i Langesø - der, hvor robådene ligger. Men det hele gik igen i vasken.

Jeg ville ikke slå Jens Alfred Madsen ihjel. Han havde gjort så godt indtryk på mig. Han bød på kaffe, og han var en klog og sparsommelig gammel mand, jeg talte meget med, når vi var på besøg. Det ville give mig dårlig samvittighed at slå ham ihjel," fortalte Karl Marius Valdemar Jensen videre.

De to mislykkede forsøg på at få skaffet den 82-årige af vejen fandt sted, mens Karl Marius Valdemar Jensen og Helle Sara Peters endnu var gode venner og levede sammen i huset på Emil Rostrupsvej i Skårup på Sydfyn.

På dette tidspunkt var det i flere måneder lykkedes dem at holde det hemmeligt, at de havde begravet Helles invalide mand, René Stauning Larsen, under havefliserne - et drabsforhold, som de begge er tiltalt for i sagen, og som Karl Marius Valdemar Jensen har tilstået.

Ved siden af Karl dyrkede Helle sine mange mande-bekendtskaber, og i efteråret 1999 kom fisker Henning Jørgensen, 33, Kerteminde, ind i hendes liv. Han var med til at sætte Karl Marius Valdemar Jensen på porten, og nogle måneder senere - 21. november - blev Jens Alfred Madsen vitterlig myrdet.

Nævningesagen har vist, at både Henning Jørgensen og Helle Sara Peters var i den gamles hus på mordaftenen, men de nægter hver især hårdnakket at have myrdet den 82-årige. De beskylder gensidigt hinanden for at have gjort det.

Da drabet i Søndersø blev begået, var Karl Marius Valdemar Jensen blevet fængslet i en sag om brandstiftelse i Svendborg. Kort efter drabet i Søndersø kom Helle på besøg hos ham på psykiatrisk afdeling i Middelfart, hvor han var indlagt til mentalundersøgelse.

"Det kom som et chok for mig, da jeg så i TV, at Jens Alfred Madsen var blevet dræbt. Da jeg begyndte at snakke om, at den gamle mand var myrdet, blev Helle sur. Men hun gjorde klart, at det ikke var hende, som havde myrdet ham," fortalte Karl Marius Valdemar Jensen.

Statsadvokat Birgitte Vestberg spurgte i retten: "Har De fået nogle af den gamle mands penge?"

Karl Jensen: "Nej, jeg ved ikke, hvor pengene er. Hvis jeg havde fået så mange penge, ville jeg nok være taget på en rejse."

LÆS OGSÅ:

OP I RØVEN MED DET HELE. EFTER DOMMEN GIFTER VI OS

HUN FIK RØDGLØDENDE ØJNE AF RASERI

HOVEDPERSONERNE