CANNES: Fordelingsnøglerne her i livet er ikke altid lige rimelige. Og man kan i hvert fald ikke sige andet, end at Gud var mere end almindelig gavmild, da han skabte Charlize Theron, ikke mindst i uddelingen af ben!

Godt nok iført stiletter, men alligevel, hviler den 25-årige Charlize Therons fødder ubesværet på gulvet, mens hun sidder her på Carlton Hotel på en høj barstol og holder hof!

Så helt uforståeligt er det ikke, at denne sydafrikanske skønhed har en fortid som international model.

"Jeg startede som 16-årig, og takket være min mors tro på og tillid til, at jeg kunne overleve i den verden så langt væk hjemmefra, klarede jeg den. Og klarede den godt," siger Charlize Theron, som på bunden af sit hjerte stadig er den bondepige, hun voksede op som. Siger hun.

19 år gammel slog hun sig ned i Los Angeles og blev snart endnu en model, der skiftede karriere. Til filmen selvfølgelig. Omend det ikke har været verdens nemmeste skift.

"Som ikke blev nemmmere efter Woody Allens "Celebrity"," siger hun og vrænger på næsen. "Jeg sagde nej til den rolle igen og igen, men den blev ved med at forfølge mig. Og til sidst bukkede jeg under, sagde ja under forudsætning af, at jeg selv måtte forme rollen, så jeg ikke bare sku' spille model-klicheen," forklarer Charlize Theron, som blot hedder "model" i filmen.

"Den åbnede ikke ligefrem døre for mig. For selvom jeg fik meget ros for min præstation, troede folk ikke, at jeg havde måttet anstrenge mig. Det lå i luften, at når man er smuk, er det verdens nemmeste job at spille en rolle som den."

Dét der med at være smuk påstår hun, at hun ikke altid har været. "Du sku' se billeder af mig som teenager. Jeg var klassens nørd, en tomboy som kun har kysset to drenge i hele min skoletid og kun havde én kæreste, som forlod mig efter fire dage!" siger hun med himmelvendte øjne og griner hjerteligt.

På fredag den 23. februar er hun aktuel i "The Yards", hvor det i hvert fald ikke skorter på mandlig opmærksomhed. Filmen er et gangster-drama, som udspiller sig mellem Leo (Mark Wahlberg), der netop er kommet ud fra fængslet, hans gamle ven Willie (Joaquin Phoenix) og hans kæreste Erika (Charlize Theron), som Leo altid har haft et godt øje til.

"Den handler meget om personlige dæmoner. Og om at have en familie, om det pres,der hviler på én for at leve op til dens og omverdenens forventninger. Om at blod er tykkere end vand.

Og for mig var det en sund oplevelse, fordi det var den film, der skulle til, for at jeg kunne gøre op med mine personlige dæmoner og erkende, at jeg slet ikke er enig," siger hun og indrømmer, at rollen som Erika ikke lige sådan var til at ryste af efterfølgende.

"Bortset fra dét skal der ikke lyde klynk herfra over skuespil-faget," griner hun. "Det er helt utroligt, så mange kolleger der elsker at fortælle, hvor hårdt deres arbejde er.

Men prøv at spørge en bankmand! Der er ingen, der siger til ham, 'guud, hvor har du talt mange penge op på det seneste. Tror du ikke, du skulle holde en pause snart?' Det er hans job. Og for en skuespiller er skuespillet dit job. Længere er den ikke," siger den høje skønhed og skrider graciøst henover gulvet på sine lange ben!