"Man begår ikke den samme fejltagelse to gange!", sagde Madonna, da hun for nylig blev spurgt, om hendes andet bryllup ville blive ligesom hendes første. Fredag 22. december lader mega-stjernen sig smede i hymens lænker med filminstruktøren Guy Ritchie.

Tekst: Heat/Planet Syndication. På dansk ved Susanne Jørgensen



Da Madonna i 1985 giftede sig med skuespilleren Sean Penn, skulle brylluppet have været en privat affære men kom til at foregå i en blitzkrig af offentlig opmærksomhed.

Helikoptere spækket med fotografer og journalister sværmede over Madonnas hus i Malibu Beach, hvor vielsen foregik - de larmede så meget, at ingen kunne høre, der blev sagt "ja".

Penn stormede ud i sandet og skrev Fuck! med kæmpebogstaver for at skræmme fredforstyrrerne væk, men forgæves.

Gæstelisten omfattede alt, hvad der kunne krybe og gå af Hollywood-berømtheder, bl.a. Diane Keaton, David Letterman og Cher.

Brylluppet med Ritchie bliver langt mere afdæmpet - uden dog på nogen måde at kunne kaldes beskedent.

Bryllupsplanerne har været undervejs i det stille, siden Ritchie tidligere på året friede under en skovtur ved på det fem-stjernede hotel Skibo Castle i Skotland, hvor brylluppet også skal stå.

Selv vielsen finder sted i den 700 år gamle Dornoch Kirke, hvor parrets søn Rocco samtidig bliver døbt.

Efter vielsen tager gæsterne så til Skibo Castle, der har dannet ramme om flere andre kändis-bryllupper. Bl.a. har de engelske skuespillere Ewan McGregor (kendt fra "Starwars") og Robert Carlyle (fra "Det er bare mænd") begge fejret lignende lykkelige begivenheder her.

Budgettet for Madonnas og Guy Ritchies bryllupsfest er på godt 12 mio. kr. Gæsterne troede i begyndelsen kun, at de var inviteret til Roccos dåbsfest. De blev bedt om at medbringe tøj til en uge, deriblandt noget festligt.

Først for et par dage siden fik de at vide, at det var bryllup, de skulle til.

Egentlig ville Madonna have holdt dette sit andet bryllup i sit hus i Beverly Hills. Guy Ritchie var mest stemt for en vielse i London, så Skibo Castle i det skotske højland blev parrets gyldne kompromis.

Stedet byder desuden på flere fordele:

Ikke blot er kirke og hotel omgivet af et smukt landskab - den afsides beliggenhed gør det nemmere at holde festlighederne uden for offentlighedens nysgerrige øjne.

Dornoch kirke ligger i den lille by af samme navn, ca. fire timers kørsel fra Edinburgh.

Den er en beskeden rødstens-bygning med et enkelt firkantet tårn, og den lokale præst, Susan Brown, skal forestå den kirkelige handling.

Hun, som er mor til to, er ikke ukendt med at omgås berømtheder, da hun har prædiket for ingen ringere end dronning Elizabeth på Balmoral Castle.

Susan Brown skal også døbe lille Rocco, som i øvrigt vil være iført en dåbskjoletil en værdi af 43.000 kr., doneret af Donna Versace.

Siden Guy Ritchie som barn besøgte Skibo Castle med sine forældre, har han været vild med stedet.

Huset er opført i 1900-tallet men for nylig ombygget i edwardiansk stil, og dets atmosfære er mere hjemlig end hotel-agtig.

Normalt tjener det som et ekslusivt kun-for-medlemmer golf-paradis under navnet Carnegie Club, som er stærkt populært blandt de rige og berømte.

Jack Nicholson og Bill Gates er hyppige gæster, ligesom Catherine Zeta Jones og Michael Douglas.

Den skønne Catherine har sågar kaldt Skibo Castle for "verdens mest romantiske sted".

En stamgæst beskriver Skibo Castles stemning som: "herskab-og-tjenstefolks-agtig.

De amerikanske gæster elsker at mænge sig med personalet nede i køkkenet". Amerikanerne er også vilde med ærke-engelske tiltag såsom messing-varmedunke i alle senge, og små krukker med slik på hovedpuderne.

"Mange stjerner holder af stedet, fordi personalet behandler alle ens, uanset om du er Madonna eller gommens totalt ukendte grand-kusine", siger samme stamgæst.

Med 47 dobbeltværelser i alt skulle Skibo Castle rigeligt være i stand til at huse Madonnas bryllupsgæster.

I selve slottet er der 21 soveværelser, de fleste med himmelsenge, som er forskellige fra rum til rum.

Én suite har to enorme badekar ved siden af hinanden, en anden har billard-bord i badeværelset! Resten af gæsterne kan hygge sig i de 12 eksklusive træhytter, som ligger spredt rundt på ejendommen.

Madonna og Guy tilbringer deres bryllupsnat i hotellets mest ekslusive suite ved navn West Wing.

Og hvem er de heldige gæster så? Madonnas næreste venner fra USA kommer:

Natklub-ejeren Ingrid Cesares, skuespillerinden Debi Mazar, journalisten Juliette Hohnen og skuespilleren Gwyneth Paltrow, som står Madonna virkeligt nær.

Som moderne, afklarede mennesker har det kommende brudepar også inviteret faderen til Madonnas datter Lourdes, Carlos Leon. Han er stadig gode venner med Madonna og kommer i øvrigt også godt ud af det med Guy.

Og det skulle være mærkeligt om ikke Sting og hans kone Trudi Styler står på gæstelisten - de præsenterede i sin tid Guy for Madonna.

Skuespilleren Rupert Everett og Tracey Emin er sikre gæster, ligesom skuespillerne Vinnie Jones og Jason Statham fra Guy Ritchies succes-film "Rub, stub og to rygende geværer".

Så er der familien. Selv om de har været i totterne på hinanden mange gange, vil Madonnas far Silvio (Tony) Ciccone, være der.

Han siger, at han og datteren "har det bedre med hinanden end nogensinde".

Tony vil medbringe sin kone Joan Gustafson, som Madonna ellers har anklaget for at have slået hende, så hendes næse blødte, da hun var barn.

Christopher er den eneste af Madonnas brødre, som hun ser regelmæssigt, så han er med, og det samme er hendes fotograf-bror Anthony, samt søstrene Paula, eks-fotomodel og sanger, og Melanie med sin pladeselskabs-mand Joe Henry og deres 11-årige søn Levon.

Men det er nok tvivlsomt om Madonnas tredie bror, Martin, er indbudt. Han faldt i unåde hos Madonna i 1994, da han for tredie gang blev anholdt for sprit-kørsel.

Guys far, John Ritchie, har hele tiden støttet sin søns forhold til Madonna, som han har kaldt "en yndig, almindelig pige", så han tropper op i kirken med sin kone Shireen.

Guys mor, Lady Amber Leighton, blev skilt fra hans far, da Guy var fem, giftede sig igen, og blev skilt for anden gang, da Guy var 12.

Heldigvis kommer Guys forældre godt ud af det med hinanden, så der vil ikke være nogen mislyde mellem eks'en og den nuværende kone.

Til stede vil også Guys søster Tabitha være.

Spørgsmålet er hvorvidt gæsterne kan glæde sig helhjertet til bryllups-middagen.

Madonna er nemlig fanatisk makrobiotisk vegetar og totalt krakilsk med mad. Men selv hun burde kunne lade sig imponere af Skibo Castle's køkken.

Der bruges kun hjemmeavlede friske grønsager, som en hær på 40 gartnere dyrker, og ejendommens egen flod leverer vildlaks og ørred. Kød-spisere kan frådse i lokalt Aberdeen Angus oksekød.

Den rødmende brud vil skride til alteret iført en kreation, designet af Paul McCartneys datter Stella McCartney, som står i spidsen for det parisiske modehus Chloé.

Hun er for nyligt blevet set ved Madonnas og Guys London-hjem, belæsset med metervis af fin creme-farvet silke og posevis af tilbehør.

Madonnas mangeårige frisør og nære ven Orlando Pita vil skabe bryllups-frisuren.

For at understrege sine skotske rødder vil Guy bære en kilt, som han for nylig har bestilt hos Knightsbridge-firmaet The Scotch House.

Ritchie-familien tilhører MacKintosh-klanen, og Guy har valgt MacKintosh jagt-ternen:

Flaskegrøn bund med blå, røde og gule tern. Desuden har han bestilt jakke, skjorte, sokker og sko, det hele til den beskedne pris af ca. 12.000 kr.

Ringene, som parret udveksler i kirken er af platin og diamanter, er bestilt hos en Beverly Hills-juvelér til ca. 120.000 kr. pr. stk.

Så med alle de antrengelser og penge, der er lagt i det celebre bryllup, kan man kun håbe på én ting:

At kærligheden vil være lige så stærk som brudeparrets medie-tække.