Kommunerne har rykket sig hurtigt og er langt fremme på det teknologiske felt, vurderer televirksomheden Sonofon efter undersøgelse.

Mange kommuner overvejer at opgive fastnettelefonen og i stedet satse på mobiltelefoner og bredbåndstelefoni. Samtidig vil kommunerne gerne udnytte mobiltelefonen til øget effektivitet og bedre borgerservice. Det viser en undersøgelse, som teleselskabet Sonofon har fået udført af analysebureauet Norstat.

Undersøgelsen, der bygger på interview med ledende medarbejdere i 56 af landets 98 kommuner, viser, at 84 procent af lederne mener, at mobiltelefoni bidrager til øget effektivitet. 73 procent mener, at mobiltelefonen er et værktøj til bedre borgerservice.

Med hensyn til fremtidens teleløsning, så foretrækker 66 procent en løsning med mobil- og bredbåndstelefoni, mens 21 procent ønsker en fastnet- og mobilløsning.

Hos Sonofon vurderer Stefan Kercza, direktør for Sonofon Erhverv, at kommunerne er kommet overraskende langt frem i holdningen til ny teknologi.

Han mener, at det blandt andet kan være strukturreformen, der får kommunerne til at se på ny teknologi som et middel til at nå mere effektive løsninger i sparetider.

/ritzau/