Fordobling af klamydiatilfælde blandt den voksne og ældre generation. Sexolog er bekymret

Tal fra Statens Serum Institut viser, at klamydia, som smitter gennem seksuel aktivitet, også er i eksplosiv vækst blandt den ældre del af befolkningen. På fem år er antallet af tilfælde fordoblet. Af de +40-årige fik 681 sidste år konstateret klamydia. Tallet i 2002 år var 322. Til sammenligning er tallet for unge fra 20-24 år steget med 30 pct.

Sexolog Marianne Egense fra Center for Sex og Samliv peger på, at den ældre del af befolkningen ikke husker at bruge kondom, når de har sex.

- Hvis du f.eks. har levet i et parforhold i mange år, er du blevet vant til ikke at bruge kondom. Sex og prævention er tabu hos voksne på en helt anden måde end hos unge, fortæller Marianne Egense.

Hun efterlyser kampagner rettet specifikt mod voksne og ældre. Hos Sex og Samfund, der tilbyder information om seksuel sundhed, har man ingen kampagner rettet mod voksne eller ældre, når det drejer sig om klamydia.

- I det ideelle samfund ville der også være ressourcer til den ældre generation, som også godt kan mangle viden og have uhensigtsmæssige vaner. Men som det er nu, er der en vis risiko for, at vi glemmer den del, indrømmer formand Christian Gravgaard.