Asger Jensby vil ikke længere bidrage til at bringe sig selv i fokus i dækningen af skandalen om IT Factory. Han beder derfor pressen om at holde sig fra ham.

Den tidligere bestyrelsesformand for skandaleramte IT Factory og direktør i JMI Invest, Asger Jensby, trækker nu stikket ud. I en pressemeddelelse oplyser Asger Jensby, at han principielt gerne vil samarbejde med pressen, men at han p.t. ikke giver flere interview. Det er der tre årsager til. Asger Jensby kan ikke bidrage med yderligere oplysninger om IT Factory. Det er nu advokat Ole Borch, der som ny formand for JMI Invest udtaler sig om dette selskabs forhold, og Asger Jensby ønsker ikke at debattere rent private forhold i medierne, fastslås det i pressemeddelelsen.

- I konsekvens heraf beder Asger Jensby pressen om ikke at kontakte ham. Når Asger Jensby selv mener, at han kan bidrage med nye informationer, vil han kontakte relevante medier, skriver hans presserådgiver Erik Ove i pressemeddelelsen.

Jensbys beslutning om ikke længere at udtale sig kommer efter, at dagbladet B.T søndag skriver, at kurator Boris Frederiksen overvejer at slæbe bestyrelsen for det krakkede IT Factory i retten for at have svigtet sit bestyrelsesansvar. Forleden måtte Jensby trække sig som direktør i sit selskab JMI Invest for at redde selskabet oven på konkursen i IT Factory, hvor blandt andet en række danske og udenlandske banker står til at miste op imod 1,2 milliarder kroner.



/ritzau/