Sikkerhedsstyrelsen finder for mange farlige fejl i danskernes el-installationer. Fra næste år udvides kontrollen for at tjekke op på gør-det-selv-folket.

70 procent af elinstallationerne i danskernes private boliger har skjulte fejl og mangler. Det viser en statistik for 2006 fra Sikkerhedsstyrelsen. Stikprøvevis tager de ud og kigger på installationerne i nye boliger. Nu vil man udvide kontrollen og gå på jagt efter gør-det-folkets installationer, som man typisk finder i boliger ejet i længere tid.

- Der vil ske en stramning på gør-det-selv-området. Fremover vil vi stikprøvevis tage ud og kontrollere el-installationerne i den eksisterende boligmasse. Så er der en større sandsynlighed for, at man fanger de her gør-det selv-folk. Jeg vil nok vove den påstand, at det mere er i den eksisterende boligmasse, at der kan være nogle potentielle fejl. For eksempel fordi folk selv er inde og lave nogle måske ikke helt hensigtsmæssige løsninger, siger Sikkerhedsstyrelsens kommunikationskonsulent Dorte G. Rasmussen.

/ritzau/