Saxo Bank og Finansforbundet enige om aftale for fyringer af hver tredje medarbejder i Danmark. Medarbejdere vil få en opsigelse seneste mandag.

Cirka hver tredje medarbejder i Saxo Bank får senest mandag en fyreseddel. Banken har besluttet at fyre 320-340 ansatte i Danmark - cirka en tredjedel. Finansforbundet og Saxo Bank har forhandlet detaljerne om massefyringerne på plads, oplyser forbundets næstformand Kent Petersen.

- Det er efter omstændighederne en god aftale. Vi har drøftet antallet af fyringer, og hvilke afbødeforanstaltninger der skal til. Mere kan jeg ikke sige nu. En del af aftalen er, at medarbejderne først skal informeres, inden resultatet bringes til torvs, siger Kent Petersen til Ritzau.

Ifølge Finansforbundet er der tale om den største fyringsrunde i den finansielle sektor siden årtusindskiftet.

Bankens stiftere og administrerende direktører Kim Fournais og Lars Seier Christensen er tilfredse med forhandlingerne er gået så hurtigt.

- Det har været komplekse forhandlinger, men Finansforbundet har arbejdet konstruktivt sammen med os for at finde en løsning, der er acceptabel for alle parter. Det har været afgørende for os at nå til enighed hurtigt, så vores medarbejdere ikke skulle holdes hen i uvis skæbne længere end højst nødvendigt, udtaler de to direktører.

Det endelige antal fyresedler bliver ifølge Ritzau oplysninger lidt mindre end 320.

/ritzau/