En 44-årig svensker gik i sin brandert amok i et Thai Airways fly på vej til Bangkok, så flyet måtte returnere til Arlanda Lufthavn ved Stockholm. Manden kan forvente et erstatningskrav på omkring en million kroner.

Svenskeren ikke bare sparkede til stole, råbte, og stillede sig i bokserstilling i flyets midtergang. Han begyndte også at tage sit tøj af - og stod i bar overkrop. Det skriver flere svenske aviser i dag.

Det endte herefter med, at andre rejsende samt personale overmandede den 44-årige svensker og bandt ham til en stol - hvorefter kaptajnen gav ham håndjern på.

Hans optræde begyndte allerede kort efter afgangen fra den svenske hovedstad, hvor han blev mere og mere hadefuld i sine udtalelser mod andre passagerer og personale. Han var tydeligvis beruset, meget endda, inden han kom i flyet.

Efter at manden var neutraliseret besluttede flyets kaptajn at returnere til Arlanda, hvor man altså landede igen to timer efter den oprindelige afgang.

Forinden havde kaptajnen måtte dumpe 60 tons flybrændstof inden han kunne lande.

Den fulde svensker blev straks overgivet til politiet i lufthavnen - og kan nu se frem til et sagsanlæg fra fly-selskabet og en efterregning på omkring en million kroner.

Derudover risikerer han også op til to års fængsel for brud på fly-sikkerheden.

haj@bt.dk