Regeringen tager nu endelig stilling til en lønkommission. Der er lagt op til en bred kommission, men flere forbund siger på forhånd nej.

Tommelfingeren vender nedad allerede inden regeringen har besluttet, hvordan en lønkommission skal se ud. Flere forbund har i løbet af onsdagen nærstuderet det endelige arbejdspapir, som regeringstoppen skal tage stilling til, og forventningerne er ikke store.

- Hvis det ender med det, som vi har set, så er der lagt op til en mørk dag ved Sortehavet i tungt regnvejr. Jeg kan ikke forestille mig, at det ender med noget, som hverken LO eller HK synes er attraktivt, siger Kim Simonsen, formand for landets næststørste fagforbund HK.

Han har endnu ikke hørt, hvad udspillet bliver, men er alligevel klar til at sige nej tak, når forbundene i hovedorganisationen LO mødes torsdag morgen.

Heller ikke FOA's formand Dennis Kristensen er tilfreds med det udkast, han har set. Der er alt for lidt fokus på ligeløn, som var et af de helt store temaer under forårets overenskomstforhandlinger og strejker

- I kommissoriet er der faktisk kun otte linjer ud af 82 om ligeløn. Det er et emne, der er prioriteret helt i bund. Derfor er det for os helt uinteressant, siger Dennis Kristensen til DR.



/ritzau/