Antallet af personer, der har været i behandling for kønsvorter, har de seneste år været stærkt stigende.

Antallet af personer, der får kønsvorter, har de seneste år været kraftigt stigende. Det viser tal fra venerologisk afdeling på Bispebjerg hospital, hvor kønsvorter er den hyppigst forekommende

kønssygdom, skriver URBAN mandag.

Især unge mellem 18 og 25 år rammes af de små vorter, der

sætter sig på kønsdelene og ved endetarmen. Antallet af personer, der har været i behandling for kønsvorter, har de seneste år været stærkt stigende.

I 2003 registrerede man på venerologisk afdeling på Bispebjerg Hospital 977 tilfælde. Det er det højeste tal nogensinde.Til sammenligning registrerede man 427 tilfælde af klamydia.

Da kønsvorter er en af de kønssygdomme, der modsat klamydia ikke

registreres på landsplan, kender man ikke sygdommens udbredelse.

Men ifølge overlæge Carsten Sand fra venerologisk afdeling på Bispebjerg Hospital, der er landets største klinik for kønssygdomme, er tallene fra Bispebjerg sigende for situationen på landsplan.

- Vi kan se på de kønssygdomme, der registreres på landsplan, at vores tal afspejler udviklingen, så vi har god grund til at tro, at der er tale om en generel stigning, siger Carsten Sand, der vurderer, at omkring 25.000 unge smittes årligt.

- Jeg mener, der er grund til at tro, at kønsvorter er mere udbredt end klamydia, siger Carsten Sand.

Kønsvorterne viser sig oftest en til tre måneder efter at man er blevet smittet. Men modsat klamydia, som man let kan kurere med nogle piller, kan kønsvorterne være besværlige at få bugt med.

- For omkring halvdelen af de smittede tager det flere måneder at få det væk, og i den periode skal de gå til behandling en gang om ugen, siger Carsten Sand til URBAN.

Man fjerner kønsvorter enten ved at pensle noget på, der får dem til at gå væk, eller ved at fryse dem af eller brænde dem ved laser-behandling.