Brian og Dennis så, at Peter Lundin myrdede deres mor. Derfor skulle drengene også dø. »Sådanne vidner er ikke rare at have!«

Det sagde statsadvokat Erik Merlung, da han i går krævede Peter Lundin kendt skyldig i overlagte mord på Marianne Pedersen, 36, og sønnerne Brian, 12, og Dennis, 10.

En harm Erik Merlung gik hårdt til Peter Lundin, som han kaldte en mand, der »nassede« på Marianne Pedersen både følelsesmæssigt og økonomisk, alt imens han holdt fast i sin kone Tina:

»Han er den type, der vil have det hele - og intet mindre hos to kvinder,« tordnede statsadvokaten.

Han sagde, at Peter Lundin ikke havde nogen som helst troværdighed. Under efterforskningen har han givet fire forskellige forklaringer:

»Men den femte - sandheden - har vi ikke fået endnu,« sagde Erik Merlung.

»Lundin klapper i, når det for alvor begynder at gøre ondt. Det gælder både moderens død i USA, og når han skal fortælle, hvordan de tre døde, og hvordan han parterede ligene. Tiltalte har planlagt sin forklaring og autoriseret den ved at medvirke i en video-rekonstruktion.

Det kan han gøre, fordi ligene er væk, og kun den tiltalte ved, hvor de er henne. Ligene kan ikke sladre og anfægte hans forklaring.

Det har han udpønset - det er hans plan. Liget af hans mor kom igen og råbte anklagende og var med til at fælde ham. Den fejl ville han ikke begå igen,« sagde statsadvokaten.

Han kaldte Retslægerådets erklæring, der har fejet Peter Lundins historie af bordet, som »sensationel« og afviste pure Lundins forklaring om, at drabene skete ved et uheld.

Han tegnede et billede af en mand, der udnyttede Marianne Pedersens betagelse af ham og lumpent bestjal hende.

Erik Merlung mente, at Peter Lundins historie om, hvad der gik forud for mordene - at han blev jaloux over en »kælen« telefonopringning til Marianne og gik i panik, da hun ville ringe og fortælle det hele til konen Tina, var opfundet.

Peter Lundin slog først Marianne ihjel og derefter Dennis og Brian, simpelthen fordi de var vidner til mordet.

Peter Lundin hævder, at alle tre blev dræbt i dobbeltsengen i Mariannes soveværelse i stueetagen.

I sengen er fundet DNA-spor fra Marianne og Dennis - men ingen fra Brian. Men i hans værelse i kælderen var en stor blodplet på madrassen og på et vattæppe:

»Noget tyder på, at Brian blev slået ihjel på sit eget værelse,« sagde statsadvokaten. Han mener - med Retslægerådets støtte - at Lundins forklaring om, at han på 30-40 sekunder dræbte de tre ved at brække deres hoveder bagover er løgn.

Statsadvokaten tror, at Peter Lundin måske kvalte dem alle med sine bare hænder:

»Men vi ved det ikke,« sagde Erik Merlung.

Ligene blev parteret og bortskaffet, for at de skulle »holde sig tavse«. Fra drabet på Peter Lundins mor i USA vidste han, at lig kunne identificeres på fingeraftryk og tandkort lang tid efter, at de var begravet.

Den fejl ville han ikke gøre igen. Så ligene skulle parteres i små stykker - og han gik så vidt som også at fjerne alle tænderne.

Derfor blev der fundet en enkelt brækket tand med et stykke af en kæbeknogle fra Dennis i garagen, mente Erik Merlung.

»I modsætning til hans påståede panik, da han dræbte de tre, handlede han meget målbevidst fra morgenstunden.

Han satte en seddel på døren om, at familien var på ferie og drog på indkøb for at købe rekvisitter til sit blodige forehavende og til rengøringen bagefter. Han fik også tid til at plyndre huset for værdier,« sagde Erik Merlung.

Han tror heller ikke på Lundins forklaring om, hvor han gjorde af de 35 sække med lig-dele. Lundin hævder, han smed dem i affaldscontainere og en skakt ved bopælen i Måløv og ved sin fars hjem på Strandvejen.

»Det er vanvid. Af alle de tusindvis af containere i København skulle han vælge dem nærmest de to steder, hvor han var kendt, og alle kunne se ham. Det er løgn.

Ligene er ikke endt på Vestforbrændingen. Han har skjult dem, måske forskellige steder, gravet ned, smidt i en sø eller havet - jeg ved det ikke,« sagde Erik Merlung.

Til sidst sagde han til nævningerne: »Hvis I ikke tror på, at man ved et uheld kan tage livet af tre mennesker i løbet af 30-40 sekunder, så har I kun et valg, at svare JA til, at han er skyldig i drab.«

Nævningerne går til votering torsdag formiddag, når retsformand Niels Johan Petersen har holdt sin såkaldte retsbelæring.