Macy Gray, Angie Stone, Moby og Tom Jones. Jamen, det er jo langt mere, end disse ører kunne forvente af Midtfyns årlige folkefest, der i 25-året disker op med deres hidtil flotteste og mest aktuelle program. Der mangler bare Lauryn Hill, Eminem og Faithless for at få den fuldkomne festival skabt i det ultimative drømmeland.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Til Roskilde Festival glemte man næsten helt musikken efter de tragiske ni dødsfald. Det skal der rettes op på i Ringe-hyggen. For livet er stærkerne end døden, og det skal jo gå videre. Også selvom Eurythmics aflyser, og sidste års succesrige Technoscene er droppet til fordel for Jubilæumsscenen med Lasse & Mathilde, Stig Møller og Povl Dissing.

Torsdag

For to år siden gav Inside The Whale en rimeligt stemningsmættet koncert på den store Rockscene, så jeg vil lade min festival starte kl. 13.30 med dem på Rytmescenen, hvor det kan blive endnu mere stemningsfuldt (i hvert fald, hvis de spiller mest fra deres forrige album "Rebeller uden sag"). Samme sted kl. 18 fortsætter den fortættede stemning med Kong Midtfyn, Johnny Madsen og hans ven Knud Møller - nu må jeg få tjekket, hvad det er kollega Jungersen bliver ved at fable om med de to! Men også kun en time. For kl. 19 skal jeg være på Rockscenen til Macy Gray, der skuffede i skyggen af sit band i København i marts - nu må hun træde frem.

Min aften slutter med Texas på Rockscenen kl. 23.30: Mon Sharleen Spiteri er lige så indbydende på scenen som på de fantastiske videoer fra sidste års album - "The Hush"?

Fredag

Må jeg så slå et smut forbi Jubilæumsscenen, fordi en af vores allerbedste nye poppoeter, Tobias Trier, hér fra kl. 13.45 spiller op til en dejlig dag. Kl. 16.15 går der nostalgi-80'ere i den på Rytmescenen med "Luka"... øhm, jeg mener Suzanne Vega. Og hvis Counting Crows ellers gider at lægge hovedvægten på ørehængerne fra det skønne "August And Everything After"-album fra 1993, er der også lagt op til en gang gode, gamle hits på Rockscenen kl. 21. Det giver tid til at høre lidt på den absurde og ironiske svenske garagerock-sekstet bob hund på Rytmescenen kl. 22.15. Inden et par af festivalens mest ultimative energiudladninger med Skunk Anansie på Rockscenen kl. 23 og Moby på Rytmescenen kl. 00.30.

Lørdag

Vil jeg stå op og for anden og sidste gang begive mig til Jubilæumsscenen, hvor der kl. 13.45 venter mig et billigt og (be-)undrende grin med hiphop-mestrene Malk de Koijn. Kl. 15 funker jeg videre på Rytmescenen med Danmarks svar på Tower Of Power, Ridin' Thumb. Kl. 17 samme sted kommer Baal og er forhåbentlig kommet sig over de lunkne anmeldelser af deres ellers udmærkede seneste album, "Funtex". Kl. 20 på Rockscenen skal det blive sjovt at se, hvad de hippe finske Bomfunk MC's-hiphoppere kan gøre live med band. Kl. 21 venter formentlig en af de helt store souloplevelser, når Angie Stone fylder Rytmescenen ud. Så går turen tilbage til Rockscenen for at se de sjældne giraffer i Sort Sol kl. 22. Og hvad laver jeg så kl. 03.30 spørger du: Jamen, der er jeg vel på vej hjem fra Rockscenen, mens jeg nynner "Bornholm, Bornholm, Bornholm...", for først der slutter TV2's marathonrock, der starter tre timer tidligere.

Søndag

Har programlæggerne været så venlige at lade os sove længe uden at gå glip af for meget. Først kl. 16.30 regner jeg med at festduoen Zididada på Rockscenen kan få mig op at køre igen, så festivalen kan afslutte med det helt store brag til Tom Jones kl. 20.30.