Midt i den dybeste økonomiske nedtur siden oliekrisen i 1970'erne får danskerne flere penge mellem hænderne næste år.

1800 kroner mere om måneden. Det er hvad en typisk børnefamilie med hus, bil og oliefyr får til sig selv mere om måneden næste år. Det fremgår af Danske Banks beregninger over bankens modelfamilie.

Skattelettelser, lønstigning på fire procent lægger flere penge i familiens pung, og det kan de glæde sig over her på tærsklen til den dybeste økonomiske nedtur i Danmark siden oliekrisen i 1970'erne. Den dystre økonomiske udvikling har udløst et markant fald i oliepriserne. Det betyder, at familien sparer 250 kroner om måneden på benzin og varme, fremgår det af beregningerne.

Danske Banks privatøkonom Las Olsen siger, at det ikke ser så sort ud for den enkelte dansker, selv om ledigheden vil stige.

- Lange de fleste danskere er ikke i farezonen for at miste jobbet, der er stadig brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft. Pengene er der i familierne, men spørgsmålet er, om de bruger dem. De dystre tider påvirker os til at spare mere op, siger Las Olsen.

Danske Banks modelfamilie med to fuldtidsindkomster har en samlet indtægt næste år på 63.385 kroner om måneden før skat og efter pension.



/ritzau/