Centralorganisationernes Fællesudvalg er afdæmpet i glæden over regeringens udspil om at øge lønrammen for de offentligt ansatte.

Finansminister Lars Løkke Rasmussens (V) udspil om at øge lønrammen for de offentligt ansatte næste år får en behersket modtagelse hos forhandlingsfællesskabet Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU).

CFU's topforhandler og formand for Akademikernes Centralorganisation, Sine Sunesen, konstaterer, at udspillet hverken gør skade eller gavn.

- Nu må vi lige se, hvordan det bliver modtaget i det politiske system. Der er en større budgetramme, end der normalt ville være, men ellers er vi lige vidt, siger Sine Sunesen til Ritzau.

Hun mener, at der egentlig ikke kommer flere penge til de offentligt ansatte med udspillet, da hun mener, at den øgede lønramme vil blive spist op af den såkaldte reguleringsordning.

- Det glædelige er, at man ved det her udspil undlader at sætte penge af til visse grupper. Man blander sig ikke i den måde, vi normalt forhandler overenskomster på det offentlige område. Det triste er selvfølgelig, at der ikke er flere penge. Der er bare en større bevægelsesfrihed i begyndelsen af overenskomstperioden, påpeger Sine Sunesen.

/ritzau/