Rigsadvokat Henning Fode vil i denne uge i Højesteret kræve den 36-årige fynske escortpige Helle Sara Peters sat i fængsel på livstid.

Det vil ske, når sagen skal behandles på fredag, idet anklagemyndigheden finder, at den dom på 16 års fængsel, som Helle Sara Peters fik for dobbeltdrab i et nævningeting i Østre Landsret i Odense, er for mild.

Helle Sara Peters blev af nævningetinget fundet skyldig i drabet på sin mand, Rene Stauning Larsen, som efterfølgende blev gravet ned under havefliserne i deres fælles hus i Skårup på Sydøstfyn. Derudover blev hun kendt skyldig i drabet på den 82-årige pensionist Jens Alfred Madsen i Søndersø.

Allerede i nævningetinget krævede statsadvokaten for Fyn, Birgitte Vestberg, en livstidsstraf, mens forsvareren, Morten Wagner, henstillede, at der »kun« blev tale om en dom på 16 års fængsel.

Stemmeafgivningen i nævningetinget, som blev afgivet dels af nævningene, dels af de juridiske dommere, viste, at mindst to af de tre juridiske dommere med afgørende vægt stemte for 16 år.

Stemmetallet for en dom på 16 års fængsel var 17 for og syv imod, og da hver af de juridiske dommere havde fire stemmer, var der enten tale om, at de tre dommere stemte sammen med fem nævninge, eller at to dommere stemte sammen med ni nævninge.

Det er yderst sjældent, at kvinder får livstidsstraf i Danmark. Lige nu sidder læge Elisabeth Wæver inde på livstid for at have myrdet en kvinde og hendes to børn ved indebrænding i Rønne i 1996.

Netop fordi der er tale om drab på to forskellige personer, betragtes den opsigtsvækkende fynske mordsag som ekstra alvorlig.

Under sagen kom en lang række graverende ting frem. Således blev Helle Sara Peters også dømt for usømmelig omgang med lig, idet hun sammen med den anden drabsdømte i sagen, Karl Marius Valdemar Jensen, trak tænder ud af den døde mands mund, for at han ikke skulle kunne identificeres, hvis han blev fundet under havefliserne.

Hun hævede desuden et sekscifret beløb i mandens pension, selv om hun udmærket vidste, at han var død. Hun drev gæk med myndighederne ved at ændre på hans identitet, og sløre hvor han befandt sig.

Vedrørende drabet på Jens Alfred Madsen i Søndersø forsvandt der 700.000 kr., som den dræbte havde liggende gemt. De penge har politiet efterfølgende aldrig fået fat i.

Også omkring dette mord havde Helle Sara Peters en elsker med på gerningsstedet, fisker Henning Jørgensen fra Kerteminde. Han slap i nævningetinget med fire års fængsel, idet han blev frifundt for drab.