Historien om Château de Seguin er samtidig historien om en inkarneret dansk vinmand, der fuldførte sin drøm om at få et vinslot i verdens førende vindistrikt, Bordeaux.

 
Manden var vinimportøren Erling Carl fra Chris Wine i Glostrup.
 
I 1985 faldt den driftige vinmand over det faldefærdige vinslot Château de Seguin i Entre-des-Mers, godt en snes kilometer nordøst for Bordeaux by.
 
Bygningerne var fra 1780erne, men slottets historie går cirka tusinde år længere tilbage - til 780, da hertugen af Seguin, residerede der. Formentlig i pomp og pragt.
 
Men det var ikke lige det syn, der mødte Erling Carl i midten af 1980erne. Ejendommen var i en elendig forfatning, men han kunne se mulighederne i den og stedet.
 
Der blev investere millioner af kroner i såvel bygninger som nyt vinproduktionsudstyr. Og der forestod et kæmpearbejde med at få styr på vinmarkerne. Men det lykkedes, og i dag står Château de Seguin som et veldrevet og højt respekteret slot i Entre-des-Mers regionen.
 
Erling Carl er forlængst død, og i dag ejes Château de Seguin af hans to sønner, Gert og Michael Carl. Sidstnævnte tilbringer så megen tid som muligt på slottet, så han kan følge produktionen tæt. Og han var naturligvis også til stede under den netop overståede vinhøst.
 
- 2011-årgangen tegner til at blive god. Dem har vi jo efterhånden haft nogle stykker af inden for det seneste årti.
 
Vi var godt nok lidt betænkelige i begyndelsen af året, fordi blomstringen indtraf meget tidligt. Det kunne gode indikere, at høsten også ville blive tidligere end normalt. Men derefter fulgte en periode, hvor druerne ikke udviklede sig så hurtigt. Og da vi så her i sommer fik tilstrækkeligt med både vand og varme, gik det hele til sidst op i en højere enhed, fortæller Michael Carl.
 
Foruden Château de Seguin ejer Carl-brødrene også vingården Bonna Terra i Dealul Mare ca 100 kilometer nordøst for den rumænske hovedstad Bukarest.
 
På markerne er dels plantet lokale, dels internationalt kendte druersorter - f.eks. merlot, som man altså allerede har et godt kendskab til fra Entre-deux-Mers, hvor netop den er hoveddruen.
 
Men særlig opmærksomhed knytter der sig til en nytilplantet mark med pinot noir.
 
- Marken ligger i 300 meters højde. Det gør, at stokkene får masser af frisk luft, hvilket er med til at forebygge sygdomme. Pinot noir er en drue, som godt kan være svær at have med at gøre, hvis betingelserne ikke er optimale, men det mener vi er tilfældet her. Så vi venter os meget af vores rumænske pinot noir, understreger Michael Carl.