KØB PLUS!

Tom K. nåede finalen i mester-turnering

Danske Tom Kristensen kørte sig frem til en andenplads i årets udgave af Race of Champions - kun overgået af formel 1-talentet Romain Grosjean.

Tom Kristensen gav den for alvor gas, da han kørte sig hele vejen til finalen i racerløbet Race of Champions (ROC), der blev afviklet i denne weekend i Bangkok, Thailand.

Her måtte den otte-dobbelte danske Le Mans-vinder dog se sig slået af den franske formel 1-kører Romain Grosjean fra  Lotus.

Det er andet år i træk, at 45-årige Tom Kristensen bliver nummer to i ROC. På sin vej til finalen havde danskeren slået blandt andre den tidligere formel 1-pilot David Coulthard ud af turneringen.

- Det var et fantastisk event. Romain var utrolig skarp i finalen, og derfor er han fortjent 'Mestrenes Mester'. Det kræver enorm koncentration at skifte til en ny bil hvert heat og samtidig dyste mod mestrene indenfor hver sin disciplin af motorsporten, men jeg nød det virkelig udfordringen. Tilskuerne og atmosfæren gjorde prikken over i'et, udtaler Tom Kristensen i en pressemeddelelse.

Romain Grosjean havde forinden sendt først sendt den nykårede tre-dobbelte formel 1-mester Sebastian Vettel ud af kvartfinalen. Mens han i semifinalen eliminerede Michael Schumacher.   

Race of Champions kan bedst betegnes som en slags prestigefuldt opvisningsløb, der siden 1988 har rundet motorsportssæsonen af. Her samles de bedste og mest vindene racerkørere fra forskellige motorsportsklasser i de seneste år over en weekend for at prøve kræfter med hinanden i forskellige typer racerbiler.

Således afvikles ROC som en form for slutrunde, hvor de forskellige kørere inddeles i fire puljer. Derfra går bedste videre til et slutspil, hvor det er vind eller forsvind-race to mod to.