KØB PLUS!

Wenger: Ferguson skal straffes

Arsenal-manager Arsene Wenger bærer brænde til flammende bål efter hans Manchester United-kollega, Alex Ferguson, har kritiseret fodbolddommer

Bølgerne går højt blandt managerne i engelsk fodbolds fornemste række, Premier League, i disse dage.

På et pressemøde fredag formiddag forud Arsenals hjemmekamp i eftermiddag mod Newcastle gav London-klubbens Arsene Wenger således udtryk for, at hans kollega i Manchester United, legendariske Alex Ferguson, ikke opførte sig specielt sympatisk under en kamp 2. juledag.

- Ferguson fortjener straf. Regler er regler. I mine øjne er der ikke regler for én person, og andre regler for en anden person, sagde Arsene Wenger.

Kommentaren udbasuneres efter Alex Ferguson i højlydte og alt andet end venligt-formulerede vendinger overfor dommer Mike Dean havde beklaget sig over Newcastles anden scoring i kampen, som Manchester United vandt 4-3.

- Fergusons opførsel er under al kritik. Jeg har heller aldrig opført mig som jeg burde. Derfor kan man også kalde mig for et dårligt eksempel, sagde Arsene Wenger, der ved at nævne en tre år gammel sag om et velplaceret spark til en vandflaske mente, at han gennem årene også havde haft sine disciplinære problemer at slås med.

Alex Fergusons vredeudbrud er dog ikke blevet indberettet til det britiske fodboldforbund, FA.

Til gengæld er Newcastles manager, Alan Pardew, blevet tildelt to dages karantæne og en bøde på 20.000 britiske pund (ca. 180.000 kroner) for i kampen mod Manchester United at have skubbet til dommeren.

Denne sag er Alex Ferguson alt andet end tilfreds med.

- Pardew skubber til dommeren, hvorefter han gør grin med det. Derefter har han frækhed nok til at kritisere mig. Det er utroligt, kommenterede Alex Ferguson overfor dagbladet »The Independent« og tilføjede:

- Pardew er den værste, når det kommer til at prædike overfor dommerne. Faktisk er det hele hans stab, det er galt med i hver eneste kamp.

Alex Ferguson har svært ved at forstå, hvorfor tvisten er endt som forsidestof i britiske medier.

- Det er korrekt, at jeg var rasende på dommeren. Men mit raseriudbrud var kontrolleret. Pressen har kronede dage. Den eneste person de vel endnu ikke har haft fat i om denne sag, må være præsident Obama. Alle ved at jeg som menneske er meget følsom, når en kamp er i gang. Men jeg synes det er skudt totalt forbi, at jeg anklages for at over stregen i mit raseri over dommer Dean. Det er korrekt, at jeg råbte efter ham. Men vi var aldrig (som Pardew og Dean, red.) i nærheden af at komme i infight, citeres Alex Ferguson for at sige.

Manchester United har i dag muligheden for at udbygge sit forspring til nærmeste forfølger, Manchester City, i Premier League.

Det sker, hvis storklubben på hjemmebane besejrer West Bromwich samtidig med, at lokalrivalerne sætter point til i udekampen mod Norwich.

Manchester United må dog endnu engang undvære sin knæskadede stjerne, Wayne Rooney.

Til gengæld er der chance for, at klubben atter får japaneren Shinjo Kagawa i aktion efter han har været ude med en skade siden oktober

- Måske sætter jeg ham på bænken. Det afhænger af, hvem vi har til rådighed, sagde Alex Ferguson, og henviste til, at Ashley Young og Danny Welbeck, der begge sad over mod Newcastle, formentlig igen kan spille.

Læs også: