Vejle kunne have spillet sig op på førstepladsen i 1. division, men tabte fortjent ude til HB Køge

HB Køge tog søndag aften imod Vejle Boldklub Kolding, og udeholdet kunne sætte sig på førstepladsen, hvis de fik en sejr med hjem til Jylland. Det var dog langt fra, hvad der var på hjemmeholdets dagsorden søndag aften, som havde overtaget det meste af første halvleg. Udeholdet var dog først med en stor chance efter to minutter, hvor Nicolaj Agger ramte overliggeren på et spark udefra. Efter 22 minutter blev en tydeligt utilfreds Bo Storm skiftet ud på grund af en kommunikationsfejl mellem ham og cheftræner Per Frandsen. men det skulle vise sig ikke at være helt så dumt igen, for efter bare seks minutter på banen, scorede indskiftede Justice John Erhenede til 1-0. Målet lignede dog mest et indlæg fra nigerianeren, men ingen i feltet reagerede på bolden, og den kunne derfor sejle ind i det vejlensiske mål.

Herfra bød resten af første halvleg kun på sløje afslutningsforsøg fra Vejle BKs side. Nicolaj Agger appellerede kort før pausen for straffespark, men det dommer Brian Lindorf Hansen ikke enig i, og udeholdet måtte således gå til pause bagud 1-0.

I anden halvleg viste Vejle BK sig fra en lidt anden side og fastholdt et vedvarende pres på modstanderens banehalvdel. Særligt Nicolaj Agger, der også havde gjort sig bemærket i første halvdel af kampen, havde flere gode takter, men ingen af dem blev omsat til mål.

Vejle Boldklub Kolding missede derfor en kæmpe chance for at nå førstepladsen, og med kun én spillerunde tilbage i 1. division, kunne de med en sejr have været tættere på at overvintre på førstepladsen, der i sidste ende betyder oprykning til den bedste danske fodboldrække.

Derfor var det også en tydeligt skuffet cheftræner, der efter kampen måtte erkende, at Vejle BK simpelthen ikke havde været gode nok.

- Jeg kan ikke bebrejde spillerne for ikke at ville, men jeg kan bebrejde dem for ikke at kunne. Målet kommer ud af ingenting, og selvom indstillingen er i orden hos spillerne, manglede vi dygtighed i offensiven, sagde Nicolai Wael efter kampen.

Vejle BK møder Lyngby i næste runde, som netop ligger på førstepladsen. Første- og andenpladsen inden dagens runde spillede begge uafgjort – FC Vestsjælland spillede 0-0 mod FC Hjørring, mens Lyngby og AB hver tog et point efter 1-1 på mål af Uffe Bech på straffespark og Marc Dal Hende. Viborg FFs sejr over FC Fyn sender dem op på en tredjeplads, og derfor ligger Vejle BK nu nummer fire i 1. division.