Med syv minutter tilbage af Ajax’ udekamp mod Utrecht, dumpede en nedfaldsbold efter et frispark ned for fødderne af den danske landsholdsspiller Lasse Schöne, der et par meter uden for feltet trykkede kanonen af.

Som et varmesøgende missil strøg bolden uimodståeligt op i det ene målhjørne, og så måtte Utrechts danske målmand, David Jensen, for første gang i fire kampe hente bolden ud af nettet.

Schönes mål blev kampens eneste – 1-0 - og dermed fik Ajax den første sejr i Utrecht siden 2009. Schöne havde i øvrigt misbrugt et straffespark tidligere i kampen.

Men der er også grund til danske panderynker efter dagens opgør. For endnu en gang lykkedes det ikke for landsholdskometen Kasper Dolberg at komme på måltavlen, selv om han fik samtlige 90 minutter på banen. Den 19-årige dansker har ikke scoret i Æresdivisionen siden den 20. november, hvor han scorede hattrick hjemme mod Nijmegen. Det er seks kampe uden mål. Tæller man Europa League og pokalturnering med, løber det op i ni målløse Dolberg-kampe. Lidt bekymrende.

Med sejren cementerer Ajax andenpladsen i ligaen, hvor der er fem point op til Nicolai Jørgensen og Feyenoord.