Fyns Politi står med en usædvanlig sag, som etaten yderst sjældent er ude for. Nemlig en politianmeldelse mod en kvindelig fagspecialist fra Odense Kommunes familieafdeling, der er anklaget for at have løjet overfor kommunes magtfulde børne- og ungeudvalg, der bestemmer om et barn skal tvangsfjernes eller ej.

Bag politianmeldelsen står den unge mor, Natascha Linea, kendt fra Kanal 4 tv-serien, 'De unge mødre', og to private socialrådgivere.

Natascha Lina og Bent hyrede de to private socialrådgivere fra firmaet 'Din Socialrådgiver', så de kunne støtte det unge par i deres sag mod Odense Kommunen, da den ville tvangsfjerne parrets datter Lia fire dage efter hendes fødsel.

Men nu ligger den usædvanlige sag på bordet hos anklagemyndigheden hos Fyns Politi.

- Det er utrolig sjældent, vi har sager som den her, lyder det fra Stephanie Reby, der er anklager hos Fyns Politi til bt.dk.

Her bliver den anmeldelsen mod en kvindelig fagspecialist fra Odense Kommune i skrivende stund  stadig efterforsket, om kvinden skal tiltales efter straffelovens § 150, der foreskriver: 'Når nogen som virker i offentlig tjeneste eller hverv, misbruger sin stilling til at tvinge nogen til at gøre, tåle eller undlade noget, straffes han med fængsel indtil 3 år', som anmeldelsen går på.

bt.dk har forsøgt at få en kommentar fra den kvindelige fagspecialist. Men hun ønsker ikke at kommentere sagen.

I Odense Kommune kender man intet til, at en af kommunens faglige specialister, der har arbejdet med tvangsfjernelser af børn i en årrække, er blevet politianmeldt.

- Jeg har ikke fra den ansatte kunnet få bekræftet, at der er indgivet en politianmeldelse mod hende. Og jeg er ikke vidende om, der er indgivet en anmeldelse. Så det kan jeg ikke forholde mig til, siger Peter Bjerregaard, der er konstitueret chef for Børne- og familieafdelingen, og tilføjer i næste åndedrag:

- Det er meget sjældent, at vores medarbejdere bliver politianmeldt.

Børne- og familiechefen fortæller, at hverken han eller de andre fagchefer er blevet orienteret om politianmeldelsen.

- Men afhængigt af alvorligheden i den situation, vil vi da sætte os ned og vurdere, hvilke konsekvenser det skal have overfor medarbejderen. Altså om vedkommende skal suspenderes eller andet, siger Peter Bjerregaard og understreger, at Odense Kommune først foretager sig noget, når og hvis der bliver rejst tiltale mod den kvindelige fagspecialist.

Hos Fyns Politis anklagemyndighed forventer Stephanie Reby at sagen er færdig efterforsket om en til halvanden måned.

- Så forventer jeg, at der ligger en afgørelse om, der skal rejses tiltale mod den kvindelige fagspecialist. Finder vi, at der er grundlag for at gå videre med sagen, er det Statens Advokatur, der rejser sagen, siger Stephanie Reby.

bt.dk er bekendt med navnet på og anklagerne mod den kvindelige fagspecialist