Tusindvis færre ansatte i regioner og kommunerInden året er omme, vil der være 40.000 færre offentligt ansatte sammenlignet med tidligere. Det går ud over borgerne, mener FOA.

Der er blevet færre hænder i både regioner og kommuner. Sammenlignet med 2009 vil der i år være 40.000 færre ansatte i offentligt regi, viser beregninger fra fagforbundet FOA ifølge metroXpress.

Det går allerede nu ud over borgerne, mener formand for FOA, Dennis Kristensen.

- Kniven har skåret rigtig, rigtig dybt. Det har den konsekvens, at vi i dag ikke er i stand til at levere det, som vi kunne for tre år siden. Der er ingen politiker, der med respekt for fakta kan sige, at det ikke kan mærkes, siger han til metroXpress.

Beregningerne er fremkommet på baggrund af tal Det Fælleskommunale Løndatakontor og kommunernes og regionernes budgetter. Siden antallet af offentligt ansatte var på sit højeste, er der blevet nedlagt 35.869 stillinger. Og det tal vil være oppe på 40.000 inden udgangen af 2012, vurderer FOA.

I den liberale tænketank Cepos er cheføkonom Mads Lundby Hansen glad for udviklingen.

- Det er meget positivt, at vi ser den her nedgang i antallet af offentligt ansatte. Man burde kunne nedbringe antallet, uden at det går ud over velfærden. Og man må i den forbindelse bestræbe sig på at skære ned på administrationen frem for på varme hænder, siger han.

Og så de Konservative er positive. For hvis blot kommunerne prioriterer rigtigt, går det ikke ud over velfærden, siger finansordfører Mike Legarth:

- Det er glimrende, aldeles glimrende. Når vi har så stor en offentlig sektor, så er der ikke penge nok til at give skattelettelser og øge vores konkurrenceevne. Vi skal fortsætte den vej, siger han.