Chiparmbånd, der giver bedre tid til børnene, kan være fremtid i børnehaverne, siger Silkeborg og Skanderborg.

Chiparmbånd til børnehavebørn er en god idé, hvis armbåndet fjerner praktiske rutiner og giver mere tid til børnene.

Det mener man både i Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune, der er åbne over for ny idéer, der giver plads og tid til børnene.

Idéen er, at chippen holder styr på, om børnene er hentet i institutionen.

Forslaget er allerede kommet i modvind, endnu inden forslaget er færdigudviklet. Pædagogernes fagforening Bupl og forældreorganisationen Fola tager skarpt afstand fra idéen.

Men det afskrækker ikke de to kommuner.

- Der bliver arbejdet videre med tanken om chip, og om man kan skabe et system, hvor man kommer uden om de kritiske ting, der selvfølgelig ligger i forslaget, siger formand for undervisnings- og børneudvalget Frands Fischer (S), Skanderborg Kommune.

Den gældende lov giver kun mulighed for at overvåge klart definerede målgrupper, og det indbefatter ikke overvågning af børnehavebørn, lyder det fra børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Hun vil først tage stilling til en eventuel dispensation, hvis hun får en ansøgning.

Og den er ikke lige på trapperne, lyder det fra Skanderborg og Silkeborg. Armbåndet udspringer af en konkurrence og har aldrig været i brug.

- Vi er kun i den indledende fase. Vi afsøger, hvor vi kan tænke på nye måder. Teknologi bliver brugt i ældreplejen, men vi har aldrig set det i børnehaven, siger Frands Fischer.

Når idéerne bliver konkrete og udmønter sig i helt konkrete forslag, vil de blive diskuteret for at se om det noget, der øger kvaliteten.

- Vi er nødt til at tænke innovativt. Derfor er processen også lagt ud til de mennesker, der har fingrene i jorden, fordi det måske også er dem, der har den største kreativitet i forhold til, hvordan vi løser de her problemer, siger han.

Borgmester Hanne Bæk Olsen (S), Silkeborg Kommune, er helt enig og ser umiddelbart ingen etiske problemer med projektet, der kan give bedre omsorg for børnene.

/ritzau/