____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Otte norske kvinder og en enkelt mand, der iført tætsiddende træningsdragter med dybe udskæringer og høje ben giver den gas til Eric Prydz' monsterhit 'Call on me', vækker opsigt både i og uden for Norge.

De sexede dansere er nemlig ikke bare tilfældige smækre gymnaster i et træningslokale, der har lært at vride hofterne, så mændene spærrer øjnene op.

Alle de medvirkende har eller har haft kræft, og videoen er et led i en kampagne fra den norske forening Aktiv Mot Kreft, som arbejder for at få bevægelse og fysisk aktivitet ind i kræftbehandlingen.

Målet er at vise, hvad motion gør ved både krop og sind og ikke mindst at vise, at man ikke behøver miste hverken sin kvindelighed eller sin selvtillid, fordi man får en kræftdiagnose.

Se også videoen: Her er historien bag sexet kræftvideo



Musikvideoen med de norske kræftpatienter blev offentliggjort tirsdag, men er allerede blevet set mere end hundredetusinde gange på Youtube.

For videoen sætter ikke bare fokus på et vigtigt og følsomt emne. Den har også på rekordtid skabt vild forargelse i Norge. 

Brugerne på Youtube er splittede: Nogle er vilde med den, mens andre tydeligvis ikke kan se pointen.

Den norske avis VG har talt med Runi Børresen,som er ekspert i spiseforstyrrelser, og hun så rødt, da hun så videoen.

- Dette er bare endnu et bidrag, der bekræfter kvinder i, at de er deres krop. Og at den for enhver pris skal være sexet. Som kampagne synes jeg, den er helt håbløs. Den drukner i kropshysteri, og de signaler, den sender ud til alle andre piger og kvinder. Det er en strømlinet musikvideo med påfaldende lidt mangfoldighed, siger hun til avisen. 

Det synspunkt er grundlægger og daglig leder i stiftelsen Aktiv Mot Kreft, Helle Aanenen, ikke overraskende uenig i. - Dette er otte kvinder i alderen 20 til 50 år. De er i alle faconer og er ikke syletynde modeller. Vores fokus er at vise glæden og vigtigheden ved fysisk aktivitet og da særligt under og efter en kræftbehandling. Vi er gået utraditionelt til værks for at få opmærksomhed om det her, siger hun til VG.

Helle Aanenen indrømmer, at et at formålene med videoen også har været at få skarpe reaktioner og skabe debat.

- Vores intention og vores mening med det her er overhovedet ikke at spille på krop og sex, men at sprede optimisme, glæde og energi - at gribe fat i træningsglæden og håbet, selv om man går gennem en utrolig svær periode, forklarer hun.

Det synspunkt støttes af kræftoverlæge Tone Ikdahl fra Oslo Universitetssygehus. Hun siger til Aftenposten, at hun mener, at videoen er stærkt.

- Vi ser en flok kernesunde, sensuelle kvinder udfolde sig. Så ser vi, at der er noget med dem. Det går op for os, at de har eller har haft kræft. Dans og sprudlende liv står i stærk kontrast til alvorlig sygdom. Derfor gør filmen indtryk, siger hun.

Musikvideoen suppleres af en film, hvor vi kommer med bag kameraet og ser, hvordan kvinder træner, mens de forklarer, hvordan de hver især har oplevet livet med kræft.