DF advarer om, at prins Henrik skader kongehuset med sit ønske om at blive kaldt konge. Advarslen kommer efter, at politikere har åbnet døren for navneændring.

Dansk Folkeparti opfordrer prins Henrik til at holde op med at drømme om at blive kaldt for konge. Opfordringen kommer, efter at flere partier i Folketinget har åbnet døren for den ligestilling, som prins Henrik mere eller mindre direkte har plæderet for ved flere lejligheder.

Folketingets anden næstformand, Søren Espersen (DF), lukker dog ikke alene døren. Han smækker med den og advarer om, at diskussionen kun skader kongehuset.

- Jeg vil opfordre prins Henrik til ikke mere at rejse det her spørgsmål. Kongehuset har fundet sin rette facon. Hvis vi begynder at pille ved alle mulige ting, også i forhold til etikette, så er kongehuset på vej væk fra Danmark, og det vil vi ikke acceptere. Så vi er nødt til at sige til prins Henrik: Stop den her snak, vi vil ikke være med til det, siger Søren Espersen

Prins Henrik, der netop er fyldt 75 år, udtrykte senest tirsdag sin utilfredshed med kun at være "prins" i forbindelse med den netop overståede folkeafstemning om ligestilling af kønnene i forhold til at arve tronen.

- Jeg håber, at mænd vil blive lige så ligestillede som piger, sagde prins Henrik og bragte dermed en debat op, som han selv satte i gang i 2002, hvor han blandt andet gjorde opmærksom på, at ingen kunne finde på at titulere hans svigermor som prinsesse Ingrid.

Svaret fra De Konservative, Socialdemokraterne, og De Radikale har lydt, at de vil se positivt på det, hvis kongehuset formulerer et ønske om at prinsen skal kaldes konge. Til gengæld er Venstre lodret imod forslaget.

/ritzau/