X Factor pressemøde hos DR torsdag d.13.december 2012. Dommerne fra venstre, Anne Linnet, Ida Corr og Thomas Blachmann. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2012)
X Factor pressemøde hos DR torsdag d.13.december 2012. Dommerne fra venstre, Anne Linnet, Ida Corr og Thomas Blachmann. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2012) Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Om to uger skydes sjette sæson af X Factor i gang. Og der er høje forventninger til DRs store seermagnet, der tidligere har samlet over to mio. danske tv-seere i bedste sendetid fredag aften.

Men hverken DR eller X Factors nye dommerpanel synes at frygte forventningspresset. På et pressemøde onsdag eftermiddag fortalte alle parter, hvordan de ser frem til ’et helt nyt X Factor’, hvor talentmassen er større end nogensinde, og hvor dommertrioen, der i år består af Anne Linnet, Ida Corr og veteranen Thomas Blachman, går op i en højere dynamisk enhed. Seerne kan derfor godt glæde sig til masser af musik og talent, mens dommerkampe og interne stridigheder er pakket langt væk.

- For mig, der ligesom ikke har været med før, har det været utroligt at mærke den gode energi, som er os dommere imellem, lyder det fra Anne Linnet.

- Jeg har nogle sæsoner lagt mærke til, ikke fordi jeg har dyrket X Factor så voldsomt meget, men jeg kunnet mærke en energi, der nogen gange var lidt skarp og kantet, og hvor dommerpanelet måske nogen gange tog større hensyn til deres egne egoer end til, hvad det egentlig var, de var blevet sat til at administrere. Nogen gange tog de lidt personlige ting lidt over, synes jeg, siger den erfarne sangerinde og understreget, at den negative energi oplever hun ikke i det nye dommerpanel.

- Jeg synes faktisk, at den måde vi har det sammen på, den er rigtig varm, rigtig rar og rigtig sjov. Og når der er konfrontationer imellem os, så er det på en drillende facon, som jeg synes er super fed, siger hun.

Også Thomas Blachman, der har siddet i sommerrollen hele fire gange tidligere og været en stor del af dommer-intrigerne, kan mærke den gode energi.

- Grundlæggende har vi evnet at starte der, hvor vi sluttede sidste år. Der var meget lidt ballade under liveshows. Og det er allerede kommet ind tidlig i processen her. Der er meget mere dynamik. Jeg tror ikke, der bliver mindre konflikt i år. Men der er en stor kærlighed og en stor rummelighed for uenighed, uden det bliver til dårlig stemning. Det fornemmer jeg, lyder det fra den ofte udskældte og omdiskuterede dommer.

Ligesom Anne Linnet er sangerinden Ida Corr helt ny i X Factor-regi, og hun havde også forventet, at der ville være flere kurrer på tråden.

- Vi er meget uenige om mange ting, men jeg tror, der er en grundlæggende respekt os alle tre imellem. Og jeg tror, vi er meget beviste om, at vi er vidt forskellige og har noget forskelligt at byde ind med. Det gør, at de konflikter vi har, de bliver enormt faglige, siger hun og erkender, at selv om dommerne allerede nu har været igennem auditions og bootcamps, så kan meget nå at ændre sig, når først liveshowene er i gang.

- Der står vi først den hardcore distance, for der er meget mere på spil, og der stiller vi os til skue for både hinanden og for hele Danmark. Og det kan være svært at modtage hård kritik, når man har knoklet med noget en hel uge, siger hun.

X Factor får premiere den 28 december, hvor det første auditionprogram bliver sendt på DR1 kl. 20.00.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.