USA: Der gik ikke længe, fra guvernøren i den amerikanske delstat Missouri erklærede undtagelsestilstand i byen Ferguson, før politiet måtte gribe ind over for demonstranterne, der har været på gaden siden politidrabet på en teenager i sidste uge.

Ifølge Reuters og CNN affyrer politiet søndag morgen dansk tid røgbomber mod demonstranterne. Betjentene er i kampuniformer og kører i pansrede biler gennem Fergusons gader, mens de bruger en megafon til at opfordre demonstranterne til at forlade gaden, skriver Reuters.

Missouris guvernør, Jay Nixon, erklærede sent lørdag aften undtagelsestilstand i Ferguson og udstedte et udgangsforbud for at få ro i gaderne. Udgangsforbuddet skulle efter planen gælde fra midnat lokal tid til søndag klokken 5.

michael brown

Men ifølge CNN marcherede en stor gruppe unge mennesker ud på gaden i Ferguson blot få minutter efter, udgangsforbuddet trådte i kraft, for at vise deres utilfredshed.

Ifølge Reuters opholder der sig 150 mennesker på gaden.

Optøjerne i den amerikanske by er opstået i kølvandet på drabet på den 18-årige afroamerikaner Michael Brown. Sidste lørdag blev Brown skudt og dræbt af en politibetjent, og ifølge myndighederne skete drabet på teenageren inde i en politibil under kamp om en pistol. Men et vidne har blandt andet hævdet, at Michael Brown befandt sig uden for politibilen med hænderne oppe, og ifølge vidnet skød betjenten gentagne gange mod Browns hoved og bryst.

Drabet har fået stor opmærksomhed i USA og i resten af verden, og også præsident Barack Obama har i den forgangne uge udtalt sig om sagen.