Den syriske hær har flere gange i løbet af de seneste dage affyret granater ind i det omstridte område. Har slår en granaet affyret fra den syriske landsby Khan Arnbaa ned ved landsbyen Buqaata i det israelsk besatte område.
Den syriske hær har flere gange i løbet af de seneste dage affyret granater ind i det omstridte område. Har slår en granaet affyret fra den syriske landsby Khan Arnbaa ned ved landsbyen Buqaata i det israelsk besatte område. Foto: JALAA MAREY
Tre syriske kampvogne er sammen med et par andre pansrede køretøjer lørdag kørt ind i de af Israel besatte Golan-højder ved landets nordlige grænse, oplyser en talskvinde for det israelske militær ifølge Reuters.

- Det israelske forsvar har klaget over hændelsen til FNs fredsbevarende styrker i området, siger talskvinden, som ikke kunne fortælle, hvad de syriske kampvogne lavede i området, der ligger få kilometer fra en israelsk militærforpost.

At israelerne nøjes med at sende en klage, tyder på, at de ikke anser situationen for specielt alvorlig, skriver nyhedsbureauet AP Israelske medier melder, at de syriske tanks jagter oprørere, der kæmper mod præsiden Bashar al-Assad.

Den syriske hær har flere gange i løbet af de seneste dage affyret granater ind i det omstridte område.

Israel besatte Golan-højderne under seksdageskrigen i 1967 og der har været relativt roligt i området siden en våbenhvile blev underskrevet i 1974. I 1981 annekterede Israel Golan-højderne, men den beslutning er ikke blevet accepteret og anerkendt af det internationale samfund.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.