Redningsfolk fra den italienske alpine redningsstyrke er på vej ned af Carmis-bjerget med en af de omkomne russiske turister.
Redningsfolk fra den italienske alpine redningsstyrke er på vej ned af Carmis-bjerget med en af de omkomne russiske turister. Foto: GIUSEPPE CACACE

Seks russiske turister mistede livet, og yderligere to blev kvæstet fredag, da en snescooter kørte galt på vej ned af en stejl skibakke i de italienske alper, skriver Reuters.

- Snescooteren var i gang med at transportere de russiske turister på tværs af pisten på Cermisbjerget, nær byen Cavalese i provinsen Trentino, da den kom ud af kontrol og styrtede 100 meter ned af en skrænt, rapporterer italienske nyhedsmedier. Scooteren røg gennem et opsat sikkerhedshegn.

Årsagen til ulykken er stadig uklar, men der var ikke lys på pisten, da ulykken skete.

Området har tidligere været skueplads for tragiske ulykker med kabinelifter i både 1976 og i 1998.

I 1976 omkom 43 mennesker i verdens værste kabineliftulykke, da kablet sprang på en lift på Cermisbjerget. Kabinen faldt 200 meter og gled derefter 90 meter, før den stoppede. I faldet blev kabinen ramt ovenfra af det tre tons tunge ophæng. De fleste omkomne var tyskere fra Hamborg på skiferie. 15 af dem børn mellem 7 og 15 år gamle. Også den 18-årige kabinefører blev dræbt. En 14-årig italiensk pige overlevede som den eneste ulykken.

I 1998 kappede et amerikanske militærfly med haleroret en kabinelifts kabel over og 20 personer styrtede i døden med liften. Den amerikanske pilot og hans navigatør blev ved en krigsret frifundet for drab, selvom italienerne mente, at de havde fløjet for lavt.

De blev dog senere dømt for at have forhindret rettens gang og for 'opførsel uforeneligt med en officer og en gentleman' - de havde slettet flyets videoptagelser af den fatale ulykke - og smidt ud af flyvevåbnet i vanære.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.