Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En britisk mor døbte sit dødfødte spædbarn Daniel. Fem år senere har hun fundet ud af, at en sygeplejerske oplyste det forkerte køn. Det skriver Daily Mirror.

Stacey Lamb fra Glasgow, Skotland, mistede sin ufødte søn i 20. uge i 2011. Hun døbte ham Daniel og fik hans navn tatoveret og skrevet på gravstenen. I denne uge fik hun udleveret sine journaler fra sundhedssystemet, og det bød på en chokerende oplysning.

Ifølge Stacey Lamb fik hun, da hun halvvejs inde i sin graviditet fødte sit dødfødte barn, at vide, at barnet var en dreng. Nu har hendes egne journaler fra sundhedsvæsnet afsløret, at det var en fejl. Hun fødte i virkeligheden en pige - ikke en dreng, som en sygeplejerske fortalte hende.

Den 31-årige mor til to er rasende over den behandling, der har ført til et forkert navn, som hun har fået skrevet på gravstenen og på en tatovering, der sidder på hendes arm.

»Åh gud, jeg fik en lille pige. Hvad skal jeg gøre nu?«

»Hver gang jeg tænker på det, græder jeg. Skal jeg betale for en ny gravsten for mit barn? Skal jeg gå igennem den smerte, det er, at få fjernet Daniels navn fra min arm? Jeg er i chok, jeg kan ikke håndtere noget af den slags endnu,« siger hun til Daily Mirror.

»Det lyder forfærdeligt, men jeg sørgede over min døde søn, ikke en datter. Nu føler jeg, at jeg sørger over et barn, der aldrig har eksisteret.«

Stacey Lamb medgiver dog, at hun godt kan forstå, hvorfor sygeplejersken tog fejl. Det dødfødte barn havde opsvulmede kønsorganer ved fødslen, og Stacey Lamb var også selv af den overbevisning, at barnet var en dreng.

Hun fødte sit dødfødte barn i august 2011. I oktober måned samme år var hun til et opfølgende møde med en læge. Men han fortalt hende intet om, at hun havde født en pige - ikke en dreng.

Nu overvejer den 31-årige kvinde, der er mor til to børn, at lægge sag an mod sygehuset.

Andre læser også