En voldsom tornado har kostet mindst 21 mennesker livet i Mississippi

Det skriver AP.

Den amerikanske vejrtjeneste bekræfter nyheden.

Tornadoen hærgede fredag aften, amerikansk tid, i både Mississippi og Alabama.

Indtil videre er 21 mennesker bekræftet dræbt. Mange bygninger blev smadret og strømmen forsvandt.

I forbindelse med tornadoen faldt der hagl på størrelse med golfbolde.

Den amerikanske vejrtjeneste udsendte et varsel, da tornadoen var på vej:

»For at beskytte dit liv, skal du søge i dækning nu. Du er i en livstruende situation,« lød den klokkeklare advarsel.

Og meddelelsen fortsatte:

»Flyvende genstande kan være dødbringende for dem, der bliver ramt uden beskyttelse. Mobile hjem vil blive smadret. Betydelige skader på huse, forretninger og køretøjer er sandsynligt og totalødelæggelse en mulighed.«

Fred Miller er tidligere borgmester i Rolling Fork. Til den lokale tv-station WLBT-TV, fortæller han, at tornadoen blæste vinduerne ud af hans hus.

Gasen lækker flere steder i byen, da der er gået hul på ledninger og store dele af Rolling Fork skulle ligne et bombekrater, ifølge WLBT-TV.

I et tweet skrev Tate Reeves, der er guvernør i Mississippi, fredag aften:

»Mange i området har brug for dine bønner og Guds beskyttelse i aften. Se vejrudsigter, og vær forsigtige aftenen igennem, Mississippi!«

Ifølge Ritzau skriver CNN, at tornadoen bevægede sig med en hastighed på 80 kilometer i timen, da den strøg igennem Rolling Fork.

Ifølge CNN registreres der i gennemsnit 1150 tornadoer på tværs af USA hvert år. De koster i gennemsnit 73 personer livet årligt.

Til sammenligning koster tornadoer mellem 10 og 15 liv om året i Europa. Her er tornadoerne som regel langt svagere og mindre end i USA.

Særligt de sydlige, centrale og østlige delstater i USA bliver ramt. Tornadoer ses til gengæld sjældent i de vestlige stater langs stillehavskysten.

Udover tornadoen er området også blevet ramt af voldsom regn. Torsdag faldt der således hele otte centimeter nogle steder.