De italienske vælgere skal muligvis stemme en måned før, det var ventet.

ITALIEN: De italienske vælgere skal muligvis til stemmeurnerne tidligere end ventet.

Landets præsident Giorgio Napolitano indikerer i en pressemeddelelse, at han gerne ser valget finde sted den 10. marts, omkring en måned før det var ventet, skriver Reuters.

Finansmarkederne har igennem længere tid afventet signaler for, hvornår valget skal afholdes. Italien, der er den tredje største økonomi i eurozonen, ledes i øjeblikket af Mario Montis teknokratregering, som har iværksat en række økonomiske reformer - et spor, som investorerne håber, at den nye folkevalgte regering vil følge op på.

Fredag mødtes præsident Napolitano med repræsentanter fra landets parlament, og efterfølgende udsendte han en pressemeddelelse, hvori han udtaler, at han forventer lokalvalg i en række af Italiens regioner den 10. marts. Han gør det dog samtidig klart, at han gerne vil spareritalienerne for »en lang række valg, hvilket indikerer, at det nationale valg kan finde sted samme dag som lokalvalgene.

Den italienske præsident er den eneste, som kan opløse parlamentet og dermed udløse tidligere valg. Giorgio Napolitano har dog gjort det klart, at han gerne ser finansloven for 2013 vedtaget, inden han træffer sit endelige valg.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.