Foto: Stevanovic Igor

Fire mænd - tre i 20'erne og en person i 40'erne er nu blevet sigtet for voldtægt, medvirken til voldtægt, grov vold og/eller medvirken til grov vold.

Overfaldet skete på asylcentret Oslofjord Convention Center i norske Vestfold, fortæller norske Dagbladet. Overgrebet og volden mod det 19-årige mandlige offer skete 4. december 2015. Dengang blev den uhyggelige episode dog kun omtalt som en voldsepisode, hvor den 19-årige unge mand fik alvorlige, men ikke livstruende skader, da han blev angrebet af tre personer med slag og spark en fredag aften.

Svømmehal

Tre af de fire sigtede er norske asylansøgere, som har siddet varetægtsfængslet siden december. Og nu har politiet så anholdt den fjerde mand fra overfaldet i Stockholm i i Sverige.  Den 20-årige mistænkte gerningsmand opholdt sig lovligt i Sverige, men sidder nu i arresten hos svensk politi, hvor han skal være, indtil han skal udleveres til de norske myndigheder.

Muslimen Foday: Det her er der galt med danskerne i dag

Både ofret og de mistænkte gerningsmænd er angiveligt syrere, og ligesom tre af de fire sigtede er den 19-årige mand også asylansøger, fortæller avisen.

Politiet: Vi har film af overgrebet

Politiet fortælle, at man har foretaget lange afhøringer af de sigtede, og at overgrebet blev filmet af de formodet gerningsmænd.
»Vi ligger inde med film af overgrebene, som de sigtede selv har filmet, «fortæller politiadvokat Lise Dalhaug til Dagbladet.

Svenskpoliti1

De fem involverede i sagen kendte ifølge avisen hinanden i forvejen.  De tre, der første blev anholdt, boede sammen med offeret på et asylcenter i Brunstad. Et sted, som manden - der blev anholdt i Sverige - også skulle have besøgt.

»Min klient har haft det helt forfærdelig efter episoden. Han havde boet på asylcentret i nogen tid forinden, men ikke særlig længe,« udtaler det 19-årige offers bistandsadvokat Christofer Arnø til Dagbladet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.