Lyt til artiklen

Når ikke Google vil, må man jo selv. Det var tankegangen bag Færøernes Sheep View 360, som Berlingske i sidste måned skrev om.

Men efter, at fårevideoerne er blevet store onlinesucceser, har Google nu indvilliget i at lade det lille ø-rige blive en del af Google Street Views (næsten) verdensomspændende billedjungle.

Processen bliver dog lidt anderledes end normalt. For selvom Google gerne vil inddrage Færøerne i Street View, får landet, der består af 18 små ører, ikke besøg af de karakteristiske Street View-biler, der har kortlagt Danmark, en stor del af Europa, USA og Sydamerika.

Her ses et af de færøske får med det påmonterede 360 grader kamera på ryggen, der er ved at filme en del af Færøernes 1.396 kvadratkilometer.
Her ses et af de færøske får med det påmonterede 360 grader kamera på ryggen, der er ved at filme en del af Færøernes 1.396 kvadratkilometer. Foto: Visit Faroe Islands
Vis mere

I stedet har Google udlånt kameraudstyr til Visit Faroe Islands, der har monteret det store 360-graders kamera bag på en færøsk bil, der vil blive kørt af lokale. Håbet er, at man kan få billedklædt gaderne i Torshavn og på resten af Færøerne.

»Det er noget, vi har fundet frem til i samarbejde med Google, men man kan kalde det en hjemmelavet udgave af Google Street View,« siger Susanna Sørensen, der er presseansvarlig for Visit Faroe Islands.

Hun fortæller også, at projektet bliver sat i gang den 7. september og varer to måneder. Til foråret skal Googles trekking-kamera ud på nogle af Færøernes vandreruter.

»For os handler det om, at vi gerne vil vise den smukke natur på Færøerne frem, og gør opmærksom på landet, når familier skal planlægge deres næste ferie,« fortæller Susanna Sørensen. Derudover kan man hos Visit Faroe Islands og Atlatic Airways låne små 360-graders kamera, der skal hjælpe med at give resten af verden i Færøernes storslåede natur.

Der er omkring 80.000 får på Færøernes 18 øer.
Der er omkring 80.000 får på Færøernes 18 øer. Foto: Visit Faroe Islands
Vis mere

Det lille ø-rige skabte tidligere på året en række virale hits med deres Sheep View 360. Her havde Visit Faroe Islands monteret 360-graders kamera på ryggen af nogle af landets cirka 80.000 får, og siden klippede turistorganisationen optagelserne sammen til nogle små film, der blev lagt på nettet.

Projektet gik under navnet »Sheep View 360«, og det mest populære klip på Youtube er blevet set mere end 480.000 gange – til sammenligning bor der cirka 50.000 mennesker på Færøerne.