Myndighederne i Cape May County i Philadelphia, USA, vil tvangsevakuere cirka 750.000 beboere fredag, da orkanen Irene nærmer sig området.

Myndighederne i Cape May County i New Jersey, USA, vil tvangsevakuere cirka 750.000 beboere fredag, da orkanen Irene nærmer sig området. Det skriver den lokale avis Philadelphia Inquirer.

Beslutningen blev truffet torsdag aften dansk tid, hvor det stod klart, at orkanen sandsynligvis vil ramme den amerikanske østkyst lørdag.

Myndighederne nødberedskabs-koordinator Frank McCall vurderer, at myndighederne i andre kystområder også vil blive nødt til at lave lignende evakueringer.

Ifølge McCall vurderer den nationale vejrtjeneste, at der er 90 procent risiko for, at Cape May bliver ramt af orkanen.

Beslutningen om tvangsevakueringen blev blandt andet truffet, fordi området er et af de sværeste at evakuere i hele USA på grund af geografien.

Sidst en tvangsevakuering blev gennemført var i 1985, hvor orkanen Gloria ramte USA, skriver avisen.

Samtidig erklærede guvernøren for staten New York, Andrew Cuomo, torsdag den amerikanske delstat i undtagelsestilstand som forberedelse til, at orkanen Irene skal ramme landet.

Der er tale om et administrativt skridt, som forenkler koordineringen af arbejdet i de enkelte regeringsinstitutioner, ligesom det åbner for en mulighed for hjælp på føderalt plan.

- I denne nødsituation aktiverer jeg delstatsregeringen på alle niveauer, så de kan forberede sig på en hvilken som helst situation, der er forårsaget af orkanen Irene, siger Cuomo.

Togdriften blev aflyst, og arbejdere blev indkaldt for at beskytte elektriske ledninger i Washington D.C., der er truet af orkanen Irene.

Det kan blive anden gang på en uge, at den amerikanske hovedstad rammes af en naturkatastrofe. Tidligere på ugen blev østkysten ramt af et kraftigt jordskælv.

Irene betegnes som en kategori 3 orkan, som tirsdag aften drager hærgende hen over de lavtliggende Bahamaøer og det sydlige af Florida.

Orkanen ventes at gå i land i North Carolina og videre langs den tætbefolkede amerikanske østkyst.

Irene kan komme til at ramme både millionbyerne Washington og New York.

/ritzau/AFP