Netop som Folkemødet står for døren, er flytrafikken til Bornholm ramt af trafikale problemer.

Torsdag morgen har det været så tåget, at sigtbarheden er meget lav, og det har gjort det svært for piloterne at lande med de mange Folkemøde-gæster.

»Det veksler meget mellem sigtbarhed på 600-800 meter og så ned til 200 meter, så det svinger meget,« siger lufthavnschef Christina Dideriksen til Bornholms Tidende.

Torsdag morgen lykkedes det for et SAS-fly at lande på Bornholm, mens et fly fra DAT cirkler rundt over lufthavnen efter at have opgivet et landingsforsøg på grund af tågen.

Timingen kunne ikke have været værre. For netop i disse dage bliver der fløjet i pendulfart mellem Bornholm og det øvrige Danmark.

»Det er den værst tænkelige dag. Tågen er simpelthen kommet på den travleste dag hele året her i Bornholms Lufthavn,« siger lufthavnschef Christina Dideriksen til B.T.

Tågen betyder, at mange Folkemøde-gæster må væbne sig med tålmodighed.

For det er de samme fly, der flyver frem og tilbage mellem Bornholm og resten af landet.

»Lige nu er flyene forsinket med omkring en time. Piloterne vil forsøge at indhente det tabte, men folk må nok indstille sig på, at der kommer forsinkelser resten af dagen,« siger Christina Dideriksen.

Lige nu er der heldigvis blå himmel over Bornholm, men tågen ligger stadig meget tæt på øen.

»Vi krydser fingre for, at vi ikke får flere problemer med tågen resten af dagen,« siger Christina Dideriksen.

Hun opfordrer de mange danskere, som har booket et fly til Bornholm om at holde sig orienteret om eventuelle forsinkelser via lufthavnens hjemmeside.

Fra onsdag til søndag er antallet af flyvninger til og fra Bornholm langt højere end resten af året på grund af Folkemødet.

DAT har i alt 182 flyvninger mellem Bornholm og det øvrige Danmark, mens SAS har 36 afgange mellem København og Rønne.

Alene DAT håber at fragte op mod 12.000 danskere til og fra Folkemødet, fortæller direktør Jesper Rungholm til TV2 Lorry.

Folkemødet åbner officielt torsdag klokken 11.30.