Den uafhængige rapport konkluderer, at det var i orden at fyre Michael Rasmussen. Danskeren skulle slet ikke have været til start i Tour de France.

Cykelholdet Rabobank gjorde det rigtige, da man hev Michael Rasmussen ud af Tour de France og fyrede ham. Det fastslår den længe ventede og uafhængige rapport, som storsponsoren bag cykelholdet har bestilt, og som blev offentliggjort i dag.

Til gengæld begik cykelholdets ledelse en fejl, da man overhovedet lod Rasmussen stille til start i sommerens Tour de France.

Rapporten, som er udfærdiget af den tidligere politi-chef og OL-chef Peter Vogelzang, giver dermed Rasmussen svære vilkår i forhold til at undgå en karantæne.

Tilbage i april var der en mail-korrespondance mellem Michael Rasmussen og cykelholdets ledelse, der viser, at han havde planer om at camouflere, hvor han befandt sig. Det er imidlertid ikke klart om, det var af hensyn til doping-reglerne.

I forbindelse med nogle flybilletter, som Rasmussen skulle bruge for at komme til Pyrenæerne for at træne og gennemkøre nogle af de sværeste Tour-etaper sammen med holdkammeraten Denis Menchov, bad ham Rabobank-ledelsen om at gå stille med dørene,

Det fik manager Theo de Rooij til at tage kontakt til Rasmussen og advare ham:

- Som din arbejdsgiver har vi pligt til at afgive korrekte oplysninger om dine whereabouts. Hvis du vil træne i Mexico, er det ok med os, men det er udelukket, at vi deltager i et cover-up. Ansvaret er dit, skrev De Roiij til Michael Rasmussen.

Det fik danskeren til at ringe til De Roiij. Her præciserede Michael Rasmussen, at det udelukkende var fordi pressen ikke måtte få kendskab til træningslejren i Spanien sammen med Menchov sidst i juni, umiddelbart han tog til DM i Roskilde.

Rapporten konkluderer, at der ikke er fundet beviser for, at Rasmussen har brugt doping.

Hollandske kilder vurderer over for bt.dk, at det ikke er sandsynligt, at sportsdirektør Erik Breukink bliver fyret på grund af rapportens indhold.