St. Louis Blues vinder Stanley Cup-finalen for første gang nogensinde natten til torsdag dansk tid.

I den syvende og afgørende kamp i finaleserien i ishockeyligaen NHL vandt Blues 4-1 over Boston Bruins i Boston.

Blues har været i finalen tre gange før i klubbens første tre leveår, 1968, 1969 og 1970, men har tabt alle tre gange.

49 år efter seneste finale er det nu lykkedes for Blues.

Udebaneholdet kom foran 2-0 i første periode, og lukkede kampen af i tredje periode med to mål af Brayden Schenn og Zach Stanford.

Canadiske Ryan O'Reilly og Alex Pietrangelo stod for Blues' første to mål. Det var OReillys ottende mål i slutspillet.

O'Reilly lavede også en assist i kampen og dermed nåede centeren op på 23 point i hele slutspillet, hvilket er rekord for Blues-spillere.

Ryan O'Reilly blev kåret som finaleseriens mest værdifulde spiller, MVP. Han formåede samtidig at score i fire kampe i træk i finaleserien, hvilket er første gang siden Wayne Gretzky i 1985.

- Da vi fik det forspring, vidste vi, at vi ville vinde, siger Ryan O'Reilly efter kampen til det canadiske sportsmedie Sportsnet.

Canadieren kom til at bruge "f-ordet" i interviewet, der blev sendt på direkte tv, hvilket skabte store grin blandt journalisten og O'Reilly selv.

Bruins' Matt Grzelcyk stod for kampens sidste mål.

Blues' målmand, Jordan Binnington, der er førsteårsspiller, stod for 32 redninger i kampen og var i den grad bidragende til 4-1-sejren.