Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De to andre nordiske tronfølgere dukker op til Frederiks klima-arrangement, som ekstreme aktivister truer med at sabotere

Alle må komme ind og kigge med - men man skal være forberedt på at blive tjekket grundigt igennem.

DEBAT: BLIVER KLIMATOPMØDET FREDELIGT?

For på lørdag klokken 10.15 vil de tre skandinaviske tronfølgere, kronprins Frederik, svenske kronprinsesse Viktoria og norske kronprins Haakon, blive interviewet om klima-spørgsmål i forbindelse med klima-topmødet. Og ekstreme aktivister har allerede meldt deres ankomst for at forstyrre mødet, alt hvad de kan .

Det sker i Forum på Frederiksberg, hvor Dansk Industri afholder udstillingen "Bright green" med 176 virksomheder, der præsenterer den nyeste klima-teknologi.

Offentligheden er velkommen til at lytte med, til gengæld vil der blive holdt et skarpt øje fra politiets side med ekstreme aktivister, fra blandt andet Tyskland, der har meldt deres ankomst på deres hjemmeside nevertrustacop.net.

Kronprinsen vil holde en tale, og DR-værten Adam Holm vil interviewe de tre tronfølgere i en times tid om klima-spørgsmål.

Det usædvanlige royale besøg sker i kølvandet på TV2's udsendelse torsdag aften, hvor de skandinaviske kronarvinger anført af kronprins Frederik har besøgt Grønland for ved selvsyn at studere virkningerne af den globale opvarmning.

- Vi er meget glade for og stolte over, at de tre tronfølgere har sagt ja til at komme og fortælle om deres egne erfaringer og give publikum et indblik i deres store engagement i forhold til klimaudfordringerne, siger direktør Thomas Bustrup, DI.

- Den opbakning som de tre kongehuse giver DI's udstilling giver et kæmpe rygstød til det signal, vi ønsker at sende med arrangementet - nemlig, at løsningerne findes allerede. Det vil vi meget gerne give alle interesserede mulighed for at komme og se med deres egne øjne, siger Thomas Bustrup.

Andre læser også