Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

96-årige dronning Elizabeth er tilbage i det offentlige rum – til stor jubel!

Helbredet driller, og hun har derfor på det seneste meldt afbud til flere officielle forpligtelser, men fredag dukkede hun pludselig op til et royalt hesteshow i Windsor i sin Range Rover.

Dronningen ankom i højt humør og blev ifølge det britiske medie Daily Mail modtaget med hujen og klapsalver.

»Den 96-årige monark, der var afslappet klædt iført solbriller og pink læbestift, så ud til at være i fin form og ved godt mod, da hun så sin hest Balmoral Leia deltage i showet, der indleder fejringen af hendes platinjubilæum,« skriver Daily Mail.

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth. Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Med hjælp fra sin stok fulgte dronningen hesteshowet sammen med blandt andet sin søn prins Edward og hans hustru Sophie – og som Daily Mail beretter, kunne dronningen endda tage derfra med en pokal i hånden, da en af hendes heste vandt en konkurrence.

Tidligere på ugen måtte dronning Elizabeth melde afbud til at holde åbningstalen i det britiske parlament – noget hun tidligere kun har misset to gange, nemlig i 1959 og i 1963, da hun var gravid.

Hun har derudover blandt andet meldt afbud til flere royale 'havefester' i løbet af maj og juni, men efter hendes seneste offentlige optræden kan britiske royale fans altså håbe på at se endnu mere til hende i løbet af den kommende tids fejring af hendes 70 år som regent.

I forbindelse med ugens afbud til parlamentåbningen lød det i en pressemeddelelse fra kongehuset, at dronningen, der fyldte 96 år den 21. april, fortsat har 'episodiske problemer med mobiliteten'.

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth. Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Hun har dog ikke været hårdere ramt, end at hun for nylig hjemme på slottet var vært for den schweiziske præsident, Ignazio Cassis.

I anledning af hendes regent-jubilæum kan royale fans derudover snart glæde sig til en ny BBC-dokumentar om dronning Elizabeth, hvor de fået adgang til gamle hjemmevideoer optaget af dronningen selv, hendes forældre og hendes afdøde mand, prins Phillip.

Dokumentaren får premiere i Storbritannien 29. maj.

Se dronning Elizabeth til royalt hesteshow i videoen øverst.

Vil du have mere underholdning? Lyt til seneste afsnit af B.T.s podcast 'Det vi taler om' herunder:

Andre læser også